Η Fischer πρωταγωνίστησε για πρώτη φορά φέτος στο 48ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Το ταξίδι στον μαγικό κόσμο της 7ης Τέχνης ξεκίνησε την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου και έκλεισε την αυλαία του στις 25 Νοεμβρίου με μια φαντασμαγορική τελετή. Τον θεσμό τίμησαν με την παρουσία τους μεγάλα ονόματα του χώρου, όπως ο δημοφιλής σκηνοθέτης, ηθοποιός και παραγωγός John Malkovich, ο οποίος βραβεύθηκε με το τιμητικό βραβείο «Χρυσός Αλέξανδρος» για την προσφορά του στον κινηματογράφο. Παρών και ο Κώστας Γαβράς, ο οποίος έδωσε για πρώτη φορά συνέντευξη τύπου πριν από την ολοκλήρωση της ταινίας του “Eden is West”. Επίσης, παρευρέθησαν ο βασιλιάς του ανεξάρτητου αμερικανικού κινηματογράφου John Sales, ο βραβευμένος με Οσκαρ Chris Cooper αλλά και ο υποψήφιος για Οσκαρ David Strathairn.

Η Fischer ως χορηγός βραβείων βραβείων κοινού έδωσε την ευκαιρία σε όλους τους θεατές να ψηφίσουν την ταινία που τους ενθουσίασε περισσότερο και να επιβραβεύσουν με αυτόν τον τρόπο τον αγαπημένο τους δημιουργό. Κάθε χρόνο βραβεύονται η καλύτερη ελληνική, βαλκανική, digital wave και διεθνής ταινία του φεστιβάλ. Ο ανταγωνισμός ήταν και φέτος μεγάλος, το θέαμα υψηλό και η συμμετοχή του κοινού ευρεία.

Οι θεατές ανέδειξαν την ταινία «Η Διεθνής» των Τούρκων Sirri Sureyya και Muharrem Gulmez ως την καλύτερη βαλκανική ταινία. Ο Γιάγκος Ραυτόπουλος έκλεψε τις καρδιές των θεατών με την Digital Wave ταινία του, με τίτλο «Γιαγκόναν: Οι σκοτεινές μέρες του χαμού». Η ταινία “El Greco” του Γιάννη Σμαραγδή επικράτησε στην προτίμηση του κοινού στην κατηγορία καλύτερης ελληνικής ταινίας, ενώ ο Σπύρος Σταθουλόπουλος με την ταινία του “PVC-1” κέρδισε το βραβείο για την καλύτερη διεθνή ταινία.

Στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης η Fischer είχε παρουσία σε πολλά parties, ενώ το VIP lounge της στην Αποθήκη Γ, αποτέλεσε ιδανικό σκηνικό για τις συνεντεύξεις διάσημων ηθοποιών και σκηνοθετών. Στην διάρκεια των 10 φεστιβαλικών ημερών καλλιτέχνες, παραγωγοί και διαπιστευμένοι δημοσιογράφοι είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν στο VIP lounge της Fischer και να ανταλλάξουν ιδέες, απόψεις και οράματα για τις ατέρμονες προοπτικές της 7ης τέχνης.