Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη στην Αθήνα η ετήσια Σύνοδος των μελών του World Packaging Organization (WPO). Η εκδήλωση έλαβε χώρα σε κεντρικό ξενοδοχείο το διήμερο 23 και 24 Οκτωβρίου. Σε αυτήν συμμετείχαν πάνω από 30 εκπρόσωποι ινστιτούτων και φορέων του κλάδου της συσκευασίας από όλο τον κόσμο, καθώς και αντιπρόσωπος του International Packaging Press Organisation (IPPO).

Κατά τη διάρκεια της Συνόδου διεξήχθη η ψηφοφορία για την ανάδειξη των νικητών του θεσμού WorldStars 2007. Πρόκειται για συσκευασίες από 32 χώρες, οι οποίες βραβεύτηκαν στους τοπικούς διαγωνισμούς και απέκτησαν έτσι το δικαίωμα της διεθνούς υποψηφιότητας. Φέτος, τα υποψήφια προϊόντα έφτασαν τα 291, και οι βραβεύσεις τις 166 στους τομείς της συσκευασίας τροφίμων & ποτών, καλλυντικών, βιομηχανικών προϊόντων, οικιακής χρήσης και διάφορων άλλων. Η τελετή βράβευσης των νικητών θα διεξαχθεί στην Ακρα της Γκάνα την 21η Μαΐου 2008.

Εκπρόσωπος του WPO στην Ελλάδα είναι ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Παραγωγής Υλικών & Συσκευασίας, ο οποίος διοργανώνει και τον Eλληνικό Διαγωνισμό Συσκευασίας, που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη.

Οι ενδιαφερόμενοι  για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής μπορούν να επικοινωνήσουν με τα γραφεία του Συνδέσμου στo τηλέφωνo 210 8056 078 και στο e-mail info@pac.gr.