Είναι αρκετό το 76% για τον πρώτο εκλεγμένο πρόεδρο του ΣΕΒ με τη μέθοδο της κάλπης. Πάντως, ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Bespoke SGA Holdings ΑΕ, υπηρετώντας για ήδη 21 έτη τον ΣΕΒ αισθάνεται «ακόμη μεγαλύτερη την ευθύνη».

Στόχος είναι, όπως διαμήνυσε ο ίδιος, «η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, προς όφελος των εργαζομένων, των επιχειρήσεων, των μελών μας και της ελληνικής οικονομίας συνολικά».

Στο νέο προεδρείο του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών, αντιπρόεδροι τίθενται οι Ευτύχης Βασιλάκης (Aegean Airlines) και Ανδρέας Σιαμίσιης (HelleniQ Energy), μαζί με τη Ράνια Αικατερινάρη (ElvalHalcor), για την οποία ο κ. Θεοδωρόπουλος προεκλογικά είχε αποκαλύψει ότι επεφύλασσε τη θέση της προέδρου της νέας Εκτελεστικής Επιτροπής. Η Εκτελεστική Επιτροπή έχει γνωμοδοτικό ρόλο στα θέματα που ανήκουν στην αρμοδιότητα του προέδρου του διοικητικού συμβουλίου. Γενικός Γραμματέας του ΔΣ αναλαμβάνει η Αλεξάνδρα Παπαλεξοπούλου (Τιτάν), αδελφή του απερχόμενου προέδρου, Δημήτρη Παπαλεξόπουλου και ταμίας ο Μάρκος Βερέμης (Upstream). Ως απλά μέλη εξελέγησαν οι Πέγκυ Αντωνάκου (Google Ελλάς Εφαρμογές Διαδικτύου), Καλλίνικος Καλλίνικος (Goldair Cargo), Νάγια Καλογεράκη (Coca Cola 3E), Γιάννης Καραγιάννης (Olympia Group), Νίκος Καυκάς (Καυκάς Β.), Πάνος Κυριακόπουλος (Χρυσός Οδηγός AE), Φιλίππα Μιχάλη (NN), Γιώργος Περιστέρης (ΓΕΚ Τέρνα), Κυριάκος Σαμπατακάκης (Accenture), Μενέλαος Τασόπουλος (Παπουτσάνης), Θεόδωρος Τρύφων (Elpen), Ευάγγελος Χρυσάφης (Metlen), Βασίλης Ψάλτης (Alpha Bank) και ο Αριστοτέλης Παντελιάδης (Metro ΑΕΒΕ), ο οποίος είναι ο μόνος «εκπρόσωπος» του τροφίμου στο ΔΣ, πέραν του εκλεγμένου προέδρου.

Από τα πρώτα έργα της διοίκησης Θεοδωρόπουλου η ίδρυση του Εθνικού Λογαριασμού Επαγγελματικής Κατάρτισης
Από τα πρώτα έργα της διοίκησης Θεοδωρόπουλου αναμένεται να είναι, όπως έχει προεξοφληθεί, η ίδρυση του Εθνικού Λογαριασμού Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΕΛΕΚ), με στόχο 90 εκατ. ευρώ το χρόνο ως νέες συνολικές ετήσιες εισφορές των μελών του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ), ως φορέας που θα αντικαταστήσει οριστικά τον ΛΑΕΚ, ο οποίος συγκέντρωνε χρήματα -προσώρας άνω των 1 δισ. ευρώ, με εκκαθαρίσεις που εκκρεμούσαν από το 2017- για τη μετεκπαίδευση εργαζομένων.

«Η Ελλάδα χρειάζεται πιο σύγχρονη και δικαιότερη νομοθεσία, μια νέα συλλογική συμφωνία μεταξύ εργαζομένων και εργοδοτών»
Ως προς τα εργασιακά, πεδίον δόξης λαμπρόν για τον κ. Θεοδωρόπουλο εντός ΣΕΒ την προηγούμενη οκταετία, «η Ελλάδα χρειάζεται πιο σύγχρονη και δικαιότερη νομοθεσία, μια νέα συλλογική συμφωνία μεταξύ εργαζομένων και εργοδοτών».

Στόχο αποτελεί και η καταπολέμηση της αβεβαιότητας σε επιχειρηματικό επίπεδο, με ελλείψεις ανθρώπινου -και εξειδικευμένου- δυναμικού, διασύνδεση τριτοβάθμιας εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας, αλλά και πιέσεις προς στην Πολιτεία για την απαίτηση ξεκάθαρης στάσης ως προς την ποσόστωση των πολιτικών «πράσινης» ανάπτυξης της ΕΕ, που οδηγούν σε απώλεια ανταγωνιστικότητας του ευρωπαϊκού επιχειρείν.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter FOODReporter