Κοντά στα 4 εκατ. ευρώ αναμένεται να φθάσει το έργο αποκατάστασης του οινοποιείου του Κτήματος Πόρτο Καρράς στη Σιθωνία Χαλκιδικής. Το παραπάνω αποτελεί τον κυρίαρχο στόχο του πρόεδρου και διευθύνοντος συμβούλου του Κτήματος Πόρτο Καρράς, Σεργκέι Σμιρνόφ. Η αποκατάσταση του εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί το Δεκέμβριο 2025.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει επιβεβαιωθεί τεχνικά πως υπάρχει δυνατότητα αποκατάστασης των παλαιών εγκαταστάσεων έως και στο 90% τους. Ταυτόχρονα, σχεδιάζεται η συνολική αποκατάσταση των βιολογικών αμπελώνων, που θα ολοκληρωθεί εντός 2026, σύμφωνα με το πιο αισιόδοξο σενάριο. Στόχος είναι η παραγωγή άνω του 1 εκατ. φιαλών ετησίως συνολικά.

Το Κτήμα Πόρτο Καρράς σκοπεύει να διατηρήσει τις βασικές του ποικιλίες: Μαλαγουζιά, Λημνιό, Cabernet, Sauvignon. Ο κ. Σμιρνόφ φιλοδοξεί να προχωρήσει το Κτήμα σε νέες φυτεύσεις εντός 2025 για οίνους Syrah, Ασύρτικο, Ξινόμαυρο. Αναμένεται χωροταξικός σχεδιασμός για δημιουργία εγκαταστάσεων οινοτουρισμού, που βρίσκονται στα πλάνα για το 2027. Το Domaine Porto Carras κυκλοφορεί επί του παρόντος 12 από τις 28 ετικέτες του, με τις Château Porto Carras και Porto Carras Πορφυρογέννητος να παραμένουν αμετάβλητες.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter FOODReporter