Η Energizer Ελλάς ανακοίνωσε αυτές τις ημέρες τη συνεργασία της με την Unicef, για την παροχή βοήθειας της πρώτης στο σημαντικό πρόγραμμα της κατασκευής 50 πόσιμων πηγών νερού στην περιοχή Τσαντ της Αφρικής, το οποίο υλοποιεί ο εν λόγω οργανισμός. Μέτοχοι και υποστηρικτές του προγράμματος είναι και η Energizer Ιταλίας και Ελβετίας. ‘Ολες οι χώρες μαζί θα ενώσουν τις δυνάμεις τους και θα συμμετάσχουν ενεργά  στην προσπάθεια αυτή για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής του πληθυσμού της χώρας.

“Το νερό”, αναφέρει στη σχετική ανακοίνωσή της η εταιρεία, “είναι το πιο σημαντικό και πολύτιμο αγαθό για την ανθρώπινη ζωή. Δυστυχώς, στις τριτοκοσμικές χώρες το νερό δεν είναι καθαρό, καθώς οι κάτοικοι αναγκάζονται να το συλλέγουν από τις κοντινές λίμνες. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να εκδηλώνονται ασθένειες που προκαλούν πληθώρα θανάτων. Μέσω αυτής της προσπάθειας, της οποίας ηγείται η Unicef, μια από τις πιο δυναμικές και ενεργές μη- κερδοσκοπικές εταιρείες με αξιόλογο κοινωνικό έργο, η Energizer επιθυμεί να προσθέσει το δικό της λιθαράκι σε ένα τόσο σημαντικό έργο με πρωταγωνιστές τα παιδιά του τρίτου κόσμου”.

Η όλη συνεργασία θα διαρκέσει μέχρι και το τέλος του 2008 και προβλέπεται ότι θα δώσει μια ανάσα ζωής σε ανθρώπινες ψυχές που το έχουν πραγματικά μεγάλη ανάγκη.