Εξαπλώνεται η θεσσαλική αλυσίδα convenience stores Ελληνικόν. Ηδη προγραμματίζει την είσοδό της στις αγορές της πρωτεύουσας και της συμπρωτεύουσας, μέσω του συστήματος franchise. Στο πλαίσιο αυτό, προχώρησε στη σύναψη συμφωνίας συνεργασίας με την εξειδικευμένη εταιρεία ανάπτυξης franchising NewBusiness.

Η αλυσίδα διατηρεί 9 εταιρικά καταστήματα στην περιοχή της Λάρισας, αλλά αναμένεται να δημιουργήσει πλέον οκτώ νέα σημεία σε ετήσια βάση, με προτεραιότητα περιοχές της Αττικής μέσα στο επόμενο τρίμηνο, ενώ αργότερα θα επακολουθήσει ανάλογη πρωτοβουλία και στη Θεσσαλονίκη.

Πέρσι ο τζίρος της αλυσίδας κατέγραψε αύξηση 220%, έναντι του 2005 (επί του ιδίου αριθμού καταστημάτων). Ο αριθμός των κωδικών προϊόντων που διαθέτουν τα καταστήματά της, έκτασης 110-140 τμ έκαστο, φτάνουν τους 5.300. Τα σημεία πώλησης, όπως και οι κεντρικές εγκαταστάσεις της εταιρείας, έχουν on-line σύνδεση μεταξύ τους. Η προϋπόθεση της λειτουργίας ενός καταστήματος Ελληνικόν είναι να εδρεύει σε απόσταση 2 λεπτών από 850 νοικοκυριά, με στόχο την προσέλκυση του 20% των μηνιαίων αγορών τους στα είδη που διαθέτει.

Στο πλαίσιο του εμπλουτισμού της γκάμας των προϊόντων που διαθέτουν τα καταστήματά της, η αλυσίδα υλοποιεί συμφωνία με τη θεσσαλική γαλακτοβιομηχανία Τρίκκη (ανήκει στην ΕΑΣ Τρικάλων-Καρδίτσας), η οποία αφορά στην πώληση των γαλακτοκομικών προϊόντων της Τρίκκη τόσο από τα Ελληνικόν όσο και ευρύτερα στον νομό Λάρισας, μέσω του δικτύου διανομής της αλυσίδας.