Με 270 εκθέτες σε χώρο έκθεσης 5.000τμ και τον τίτλο της τιμώμενης χώρας, συμμετείχε φέτος η Ελλάδα στην Anuga της Κολωνίας, που πραγματοποιήθηκε μεταξύ 10 και 14 Οκτωβρίου. Στη φετινή έκθεση, όπου συμμετείχαν συνολικά 6.800 εκθέτες από 98 χώρες, οι Έλληνες παραγωγοί παρουσίασαν μια ιδιαιτέρως διευρυμένη γκάμα τροφίμων-ποτών.

Μεταξύ αυτών συμμετείχαν οι Αττική Μελισσοκομική Καλλιέργεια, Ήπειρος ΑΕΒΕ, Δωδώνη ΑΕ, ΦΑΓΕ AE, Αφοί Χαΐτογλου, ΕΖΑ Πρότυπος Ελληνική Ζυθοποιία, Jannis AE, Ιονική Σφολιάτα ΑΕ, Υφαντής ΑΕ, Καλλιμάνης ΑΕ, Creta Farms ΑΕ, Μακεδονική, Όσκαρ Σοκολάτες, Περιφέρεια Κρήτης, ΒΑΕΝΙ Νάουσα και Γιώτης ΑΕ. Στο επίκεντρο της ελληνικής συμμετοχής ήταν η προώθηση των εξαγωγών και η δημιουργία επαφών με διεθνείς εμπορικούς εταίρους, ενώ το μήνυμα της φετινής εθνικής συμμετοχής –«Invest in Taste»– παρακινούσε στην επιλογή ελληνικών προϊόντων ως επένδυση στη γεύση, την ποιότητα και το «ευ ζειν» και, ταυτόχρονα, απηύθυνε ανοιχτή πρόσκληση σε ξένους επενδυτές να επενδύσουν στον υποσχόμενο και δυναμικό αγροτο- διατροφικό τομέα της χώρας μας.

Διοργανωτής του κρατικού ελληνικού περιπτέρου ήταν το Enterprise Greece Invest & Trade, το οποίο σε συνεργασία με τον Εκθεσιακό Οργανισμό Köelnmesse GmbH και το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, επίσημο αντιπρόσωπο των εκθέσεων της Κολωνίας στην Ελλάδα, διοργάνωσε στις 17 Σεπτεμβρίου στην Αθήνα ένα workshop για την αποτελεσματικότερη παρουσία και προβολή των Ελλήνων εκθετών στην έκθεση.