Στο δίλημμα Rewe ή Edeka η Tengelmann απάντησε τελικά υπέρ της δεύτερης. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο διευθύνων σύμβουλος της γερμανικής εκπτωτικής αλυσίδας Edeka, κ. Alfons Frenk, στη συμφωνία προβλέπεται η δημιουργία κοινοπραξίας, στην οποία η Edeka θα κατέχει μερίδιο 70% και η Tengelmann 30%. Η Tengelmann θα κρατήσει, επίσης, την πλειοψηφία του ηλεκτρονικού καταστήματος Plus Online Shop.

Με την κίνηση αυτή η Edeka, που διαθέτει τα καταστήματα Netto, ενισχύει το υπάρχον δίκτυό της με 1.900 σημεία πώλησης, ανεβάζοντας τον συνολικό τους αριθμό σε πάνω από 4.800 καταστήματα. Τα νέα καταστήματα Netto Marken θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους στις αρχές του καλοκαιριού του 2008. Η νέα κοινοπραξία προγραμματίζει τη λειτουργία 300 νέων εκπτωτικών τον χρόνο.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του κ. Frenk, τα νέα καταστήματα προβλέπεται να ανεβάσουν το ποσοστό κέρδους τους στο 3,5%, ποσοστό που ισχύει τώρα στα καταστήματα Netto, σε μια περίοδο ενός-δύο ετών. Να σημειωθεί, επίσης, πως δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η Edeka να εξαγοράσει και τα καταστήματα της Plus στην Πολωνία, την Τσεχία και την Ουγγαρία, αφού, όπως τόνισε, ήδη το θέμα συζητείται με τους ιδιοκτήτες της Tengelmann.

Η νέα συμφωνία εξασφαλίζει στην Edeka πωλήσεις ύψους 12,3 δισ. ευρώ για το οικονομικό έτος 2007/2008. Η αλυσίδα αποκτά μια ισχυρή τρίτη θέση στην ιδιαίτερα ανταγωνιστική γερμανική αγορά των εκπτωτικών καταστημάτων, σε απόσταση βέβαια από την Aldi, η οποία είναι στην κορυφή, αλλά πολύ πιο κοντά στην Lidl, που αναμένεται να πραγματοποιήσει πωλήσεις ύψους 14 δισ. ευρώ το 2007.