Ηγετική θέση στην κυπριακή αγορά γάλακτος θα κατέχει πλέον η ΔΕΛΤΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ μετά από την απόκτηση του 61% του μετοχικού κεφαλαίου της ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ DAIRIES LTD. Την εξαγορά αυτή ανακοίνωσε στη Γενική Συνέλευση της ΔΕΛΤΑ ΣΥΜ-ΜΕΤΟΧΩΝ, στο τέλος Ιουνίου, ο πρόεδρος του ΟΜΙΛΟΥ ΔΕΛΤΑ, κ. Δημήτρης Δασκαλόπουλος.

Ηγετική θέση στην κυπριακή αγορά γάλακτος θα κατέχει πλέον η ΔΕΛΤΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ μετά από την απόκτηση του 61% του μετοχικού κεφαλαίου της ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ DAIRIES LTD. Την εξαγορά αυτή ανακοίνωσε στη Γενική Συνέλευση της ΔΕΛΤΑ ΣΥΜ-ΜΕΤΟΧΩΝ, στο τέλος Ιουνίου, ο πρόεδρος του ΟΜΙΛΟΥ ΔΕΛΤΑ, κ. Δημήτρης Δασκαλόπουλος

Η γαλακτοβιομηχανία ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ κατέχει μερίδιο αγοράς της τάξης του 55% στην αγορά του γάλακτος στην Κύπρο, ενώ τα μερίδιά της ανεβαίνουν πάνω από 70% στο σοκολατούχο. Το 2001 η εταιρεία σημείωσε κύκλο εργασιών 29,3 εκατ. ευρώ, ενώ τα κέρδη της διαμορφώθηκαν σε 3,1 εκατ. ευρώ. Το δίκτυο διανομής της σύμφω-να με ανακοίνωση της ΔΕΛΤΑ είναι το μεγαλύτερο της Κυπριακής αγοράς με 4.000 σημεία πώλησης και τέσσερα ιδιόκτητα υποκαταστήματα σε κύριες πόλεις της Κύπρου. Εκτός από τη ΔΕΛΤΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ στο νέο επιχειρηματικό σχήμα συμμετέχουν επίσης η ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ, θυγατρικής της ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ, καθώς και η οικογένεια Χαραλαμπίδη.

Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί μετά την αναμενόμενη λήψη των απαραίτητων εγκρίσεων των αρμόδιων κυπριακών αρχών. Ο κ. Δημήτρης Δασκαλόπουλος, αναφερόμενος στους στόχους και τις προοπτικές των εταιρειών που απαρτίζουν τη ΔΕΛΤΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ, σημείωσε ότι η ΔΕΛΤΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ εμφανίζει ρυθμούς ανάπτυξης της τάξης του 10% ετησίως, ενώ η ΔΕΛΤΑ ΠΑΓΩΤΟΥ θα ολοκληρώσει σύντομα τις διαδικασίες για την εισαγωγή της στο ΧΑΑ μέσω της ΠΑΠΑΦΙΛΗΣ.

Η παγωτοβιομηχανία θα επιχειρήσει σύντομα τα πρώτα της βήματα σε εμπορικό επίπεδο στην Ουκρανία, την Κροατία και την Ουγγαρία. Σε ό,τι αφορά την GOODY'S, ο κ. Δασκαλόπουλος ανέφερε ότι βασικός στόχος είναι η εδραίωσή της στις αγορές που ήδη δραστηριοποιείται, αποκλείοντας την επέκταση στη δυτική Ευρώπη για την επόμενη πενταετία. Το 2001 ήταν πολύ σημαντική χρονιά για τον ΟΜΙΛΟ ΔΕΛΤΑ, που σημείωσε τεράστια αύξηση των μεγεθών του. Ο κύκλος εργασιών του έφτασε τα 624,6 εκατ. ευρώ, τα προ φόρων κέρδη ήταν της τάξης των 52,4 εκατ. ευρώ και τα λειτουργικά κέρδη ανήλθαν σε 73,4 εκατ. ευρώ.