Η βρετανική αλυσίδα αποφάσισε την επέκταση της συνεργασίας της με την πλατφόρμα Deliveroo, ώστε να καλύπτει έως τα μέσα του 2020 δίκτυο 400 καταστημάτων, στο πλαίσιο της αναβάθμισης των υπηρεσιών εξυπηρέτησης online παραγγελιών στο σύνολο της χώρας.

Η αλυσίδα convenience αναπτύσσει παράλληλα το σύνολο των online δραστηριοτήτων της. Η συνεργασία ξεκίνησε πριν ένα χρόνο από 5 καταστήματα και κατόπιν επεκτάθηκε σε επιπλέον 17.

This is the content for Layout P Tag

Το Deliveroo προσφέρει ένα επιλεγμένο μενού τροφίμων και ποτών, ενώ η αντίστοιχη υπηρεσία της αλυσίδας Co-op, στο shop.coop.co.uk, διαθέτει μια γκάμα περίπου 1.500 προϊόντων. Περίπου το 90% των παραδόσεων που πρέπει να γίνουν εντός δύο ωρών στην περιοχή του Λονδίνου πραγματοποιούνται με ηλεκτρικά ποδήλατα, ενώ οι υπόλοιπες από συνεργαζόμενη εταιρεία courier.

Έχει ενδιαφέρον η δήλωση εκπροσώπου της αλυσίδας στο βρετανικό κλαδικό περιοδικό The Grocer, ότι στους πελάτες αρέσει ιδιαίτερα η παράδοση με ποδήλατο! Πάντως, η Co-op χρησιμοποιεί και ρομπότ για την παράδοση παραγγελιών από δύο της καταστήματα και η υπηρεσία προβλέπεται να επεκταθεί σε 10 σημεία, αλλά δεν αναμένεται να έχει ανάπτυξη αντίστοιχη άλλων πιλοτικών εφαρμογών.

To The Grocer αποκάλυψε πρόσφατα πως το Deliveroo ανέπτυξε πολύ γρήγορα το δίκτυο εξυπηρέτησης παραγγελιών ανεξάρτητων καταστημάτων convenience στο Λονδίνο, φθάνοντας από περίπου 20 σε πάνω από 200 καταστήματα, σε διάστημα λίγων μηνών. Σημειώνεται πως η βρετανική Επιτροπή Ανταγωνισμού (Competition & Markets Authority) ασχολείται ήδη με μια επένδυση της Amazon στη Deliveroo, διερευνώντας το κατά πόσο εξακολουθούν να είναι ανεξάρτητες επιχειρήσεις.