Το GlobalNetXchange έως το 2003, υποστηρίζουν οι ιδρυτές του, θα έχει… αλώσει το ηλεκτρονικό εμπόριο.

Το GlobalNetXchange έως το 2003, υποστηρίζουν οι ιδρυτές του, θα έχει… αλώσει το ηλεκτρονικό εμπόριο. Στην Ελλάδα αναμένεται να αποτελέσει πραγματικότητα το 2002, ενώ έως και το τέλος του 2003 στο ηλεκτρονικό πολυκατάστημα θα συμμετέχουν 15 χώρες.


Πρόκειται για την παγκόσμια επιχειρηματική ηλεκτρονική κοινότητα που, όπως έχουμε ήδη αναφέρει σε προηγούμενα δημοσιεύματα, ίδρυσαν από κοινού η Carrefour και η Sears Roebuck and Co σε συνεργασία με την Oracle, έναν εκ των μεγαλυτέρων προμηθευτών λογισμικού στον κόσμο. Το GlobalNetXchange σχεδιάστηκε για να αναπτύξει πωλήσεις στο σύνολο των προϊόντων (κωδικών) που διακινούν από τα καταστήματά τους οι δύο λιανεμπορικές επιχειρήσεις, ενώ παράλληλα προσφέρει και τραπεζικές υπηρεσίες. Στόχος του εγχειρήματος είναι η μείωση του κόστους αγοράς των προϊόντων, η μεγιστοποίηση των κερδών και η διασφάλιση εύκολης πρόσβασης στο πολυκατάστημα (μέσω υπολογιστή, κινητού τηλεφώνου και της αμφίδρομης τηλεόρασης), η οποία θα μεγιστοποιήσει την επιτυχία της όλης προσπάθειας.

Στο GlobalNetXchange συμμετέχουν από το Μάιο του 2000, με μικρότερο ποσοστό από τους ιδρυτές, η Metro, η Sainsbury´s και η Kroger.

Στόχος η δημιουργία του μεγαλύτερου ηλεκτρονικού σούπερ μάρκετ

Αξιοσημείωτο είναι επίσης το γεγονός ότι στο ηλεκτρονικό πολυκατάστημα αναμένεται να προσκληθούν και άλλες γνωστές και μεγάλες διεθνείς εταιρείες του λιανικού εμπορίου, με σκοπό τη δημιουργία του μεγαλύτερου ηλεκτρονικού σούπερ μάρκετ του κόσμου. Στο GlobalNetXchange θα έχει παρουσία και η Carrefour – Μαρινόπουλος, στην οποία η σχετική πρόταση έχει προγραμματιστεί να γίνει το 2002, οπότε ο όμιλος θα έχει συγκεντρώσει αρκετά στοιχεία ως τεχνογνωσία από τη δράση του ηλεκτρονικού πολυκαταστήματος σε άλλες χώρες, όπου έχει παρουσία η Carrefour.

Οι ιδρυτές του GlobalNetXchange στο μέλλον θα βελτιώσουν τις υπηρεσίες τους, ούτως ώστε να λειτουργήσει βάσει ενός απόλυτα αυτοματοποιημένου συστήματος αγορών, που θα προσφέρει δυνατότητες όπως:

  • Ο προγραμματισμός και η διαχείριση του δικτύου προμηθευτών.
  • Η υποβολή προπαραγγελιών.
  • Ο προγραμματισμός των μεταφορών.
  • Η παγκόσμια παρακολούθηση των αποθηκών.

Όσον αφορά τέλος την εταιρική μορφή του GlobalNetXchange, η Carrefour και η Sears θα μοιραστούν την πλειοψηφία των μετοχών και η Oracle θα διατηρήσει ένα μικρό ποσοστό μετοχών, παρέχοντας το λογισμικό, το σχεδιασμό της ηλεκτρονικής πλατφόρμας και την υποστήριξή της.