Την απόφασή της να αγοράσει την αλυσίδα Netto από τους Δανούς ιδιοκτήτες της ανακοίνωσε τον περασμένο Μάιο η αλυσίδα Asda, θυγατρική της Wal-Mart.

[ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ] Η εξαγορά υπολογίζεται πως θα απαιτήσει ποσό ύψους 778 εκατ. λιρών και τελεί υπό την έγκριση της αρμόδιας Επιτροπής Ανταγωνισμού της Μ. Βρετανίας. Η αλυσίδα σκοπεύει να ανακαινίσει τα καταστήματα που βρίσκονται στη χώρα και να τους δώσει το δικό της brand μέχρι u964 τα μέσα του 2011. Η κίνηση της εξαγοράς των 193 καταστημάτων, που διαθέτουν χώρους πώλησης κατά μέσο όρο περίπου 750 τμ δίνει σημαντική επιτάχυνση στα πλάνα επέκτασης της αλυσίδας με μικρά καταστήματα. Η Asda διαθέτει 22 καταστήματα κάτω από 2.300 τμ και ο μέχρι πρότινος CEO είχε δηλώσει πως η
αλυσίδα ήθελε να τα αυξήσει στα 100, μέσα σε μία πενταετία.

Σύμφωνα με δηλώσεις της εταιρείας, η Asda θα απασχολεί διπλάσιο προσωπικό σε κάθε κατάστημα, από τη Netto. O σημερινός CEO της Asda είπε επίσης σε δηλώσεις του στον βρετανικό τύπο πως μετά την εξαγορά θα μπορεί να προσφέρει στην αλυσίδα μεγαλύτερη γκάμα προϊόντων και χαμηλότερες τιμές από ό,τι είχε τη δυνατότητα να διαθέτει στα μικρά της καταστήματα.

Από την πλευρά της η Netto δήλωσε πως προχώρησε σε αυτήν την απόφαση, βάσει της στρατηγικής επέκτασης των δραστηριοτήτων της στις Σκανδιναβικές χώρες και τη Βόρεια Ευρώπη. Η Asda παραδέχθηκε πως τα αποτελέσματα του πρώτου τετραμήνου του έτους ήταν απογοητευτικά, αφού οι οργανικές πωλήσεις της από την αρχή του χρόνου μέχρι την 31η Μαρτίου έπεσαν κατά 0,3%. Οι συνολικές πωλήσεις είχαν μια μικρή άνοδο, ενώ τα κέρδη έδωσαν μια μικρή ανάσα στην εταιρεία, αφού ξεπέρασαν τους στόχους που η ίδια είχε θέσει.