Πλάνο επενδύσεων ύψους 26 εκατ. ευρώ έχει η Μασούτης για το 2023, η οποία αναμένεται να αποτελέσει «κομβική χρονιά» για την εταιρεία, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Chief Operating Officer της Μασούτης, Θοδωρής Γεροστεργιούδης, στο περιθώριο της συμμετοχής του στο ΙΕΛΚΑ Conference 2022.

Η Μασούτης έχει ήδη ανακοινώσει τον έναν από τους τέσσερις χώρους στους οποίους θα δημιουργήσει μεγάλα σούπερ μάρκετ τύπου υπεραγορών στο λεκανοπέδιο της Αττικής: Πρόκειται για το κατάστημα της Γλυφάδας, συνολικής επιφάνειας 2.500 τ.μ., το οποίο φιλοδοξεί να εξυπηρετήσει το κοινό των νοτίων προαστίων. Στο ΙΕΛΚΑ Conference 2022, που συνδιοργανώνει το Ινστιτούτο Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών με την BOUSSIAS, ο κ. Γεροστεργιούδης αποκάλυψε ότι τη δημιουργία μεγάλου σούπερ μάρκετ απεργάζεται η εταιρεία και στον πολυχώρο στις Τρεις Γέφυρες, ο οποίος θα είναι ιδιόκτητος και είναι ακόμη ανοικτό το ενδεχόμενο να περιλαμβάνει και αποθήκες ή άλλες εγκαταστάσεις. Για τα δύο άλλα σημεία όπου θα κατασκευαστούν μεγάλα σούπερ μάρκετ της Μασούτης, ο κ. Γεροστεργιούδης αρκέστηκε να πει ότι «έχουν γίνει συζητήσεις με ανθρώπους της αγοράς του real estate και βρισκόμαστε κοντά σε οριστικές συμφωνίες».

Ο κ. Γεροστεργιούδης επιφυλάχθηκε να αποκαλύψει τον ακριβή αριθμό νέων καταστημάτων που σχεδιάζει η Μασούτης για την Αθήνα και τη νότια Ελλάδα, είπε όμως ότι «αυτός ο αριθμός σύντομα θα ανακοινωθεί, όταν η εταιρεία είναι έτοιμη και θα προκαλέσει έκπληξη και ενθουσιασμό».

Οι επενδύσεις στο κομμάτι της ενέργειας και στις ανακαινίσεις των καταστημάτων
Ένα από τα μεγαλύτερα κομμάτια των επενδύσεων της Μασούτης για το 2023 περιλαμβάνει το πλάνο εγκατάστασης φωτοβολταϊκών στις εγκαταστάσεις αποθηκευτικών χώρων και κεντρικών γραφείων της αλυσίδας στο Καβαλάρι Θεσσαλονίκης. Η Μασούτης, ακολουθώντας κι εκείνη την τάση των μεγάλων εταιρειών ως προς το ενεργειακό ζήτημα, στοχεύει να γίνει κι εκείνη ιδιοπαραγωγός ηλεκτρικού ρεύματος, πρωτίστως για να καλύψει τις δικές της ενεργειακές ανάγκες.

Ανακαινίσεις γίνονται και σε τοπικό επίπεδο, ανά κατάστημα, στη Μασούτης, πολλές φορές και με παρεμβάσεις στους περιβάλλοντες χώρους, πέρα από την εσωτερική αναδιαμόρφωση. «Στοχεύουμε σε σύγχρονα και πολύ αποδοτικά ενεργειακά καταστήματα», δήλωσε ο Chief Operating Officer της Μασούτης για το θέμα αυτό. Ο κ. Γεροστεργιούδης υπερτόνισε και τη συνεργασία της Μασούτης με τον ΣΥΝ.ΚΑ. στην Κρήτη: «Η Κρήτη αποτελεί πλέον μια τεράστια αγορά, τόσο λόγω του ντόπιου κοινού, όσο και βάσει της τουριστικής κίνησης».


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter FOODReporter