Τη διανομή της βότκας Absolut, της βότκας Level και του τζιν Plymouth, μάρκες τις οποίες προηγουμένως διένειμε η εταιρία ‘Αμβυξ ΑΕ, ανέλαβε από τις αρχές Ιανουαρίου 2009 η Pernod Ricard Hellas, θυγατρική της Pernod Ricard στην Ελλάδα.

Αντίστοιχα, η ‘Αμβυξ ΑΕ υπέγραψε συμφωνία για την αγορά του σήματος Serkova, η οποία υπόκειται στην έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η Pernod Ricard είχε συμφωνήσει να αποσύρει από το χαρτοφυλάκιό της τη βότκα Serkova, σύμφωνα με τους όρους της εξαγοράς της V&S and Spirit AB, που ολοκληρώθηκε στις 23 Ιουλίου 2008.

Η παραπάνω συναλλαγή θα ολοκληρωθεί επίσης στις αρχές του 2009, εφόσον λάβει την έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σύμφωνα με τους όρους της απόφασης της επιτροπής της 17ης Ιουλίου 2008. Με την απόκτηση της Absolut συμπληρώνεται το χαρτοφυλάκιο της Pernod Ricard με premium μάρκες, όπως είναι το Chivas, το Ballantine’s, το Jameson, το Havana Club, η Mumm, το Beefeater κά.

Η Absolut είναι σήμερα η Νο 1 premium βότκα παγκοσμίως με πωλήσεις περίπου 11 εκατ. 9λιτρα κιβώτια το 2007. Η Absolut κατέχει την ηγετική θέση στην ελληνική αγορά στην κατηγορία της βότκας.