H νέα γενιά επαγγελματικών αυτοκινήτων αποτελεί ένα ακόμη πεδίο ανταγωνισμού μεταξύ των αυτοκινητοβιομηχανιών. Η Hyundai, ύστερα από μια πετυχημένη πορεία με μοντέλα όπως το ACCENT και το ATOS, που της χάρισαν αρκετές πρωτιές στη σχετική λίστα, παρουσιάζει τη δική της λύση στο χώρο του επαγγελματικού αυτοκινήτου, έναν χώρο που εμφανίζει τη δική του ιδιαιτερότητα.

H νέα γενιά επαγγελματικών αυτοκινήτων αποτελεί ένα ακόμη πεδίο ανταγωνισμού μεταξύ των αυτοκινητοβιομηχανιών. Η Hyundai, ύστερα από μια πετυχημένη πορεία με μοντέλα όπως το ACCENT και το ATOS, που της χάρισαν αρκετές πρωτιές στη σχετική λίστα, παρουσιάζει τη δική της λύση στο χώρο του επαγγελματικού αυτοκινήτου, έναν χώρο που εμφανίζει τη δική του ιδιαιτερότητα.

Το μοντέλο Hyundai van Η-1, διαθέτοντας ξεχωριστό και δυνατό “χαρακτήρα”, αποτελεί την ευχάριστη έκπληξη της εταιρίας και έναν ισχυρότατο αντίπαλο για τους υπόλοιπους της αγοράς. Η τοποθέτηση του κινητήρα εμπρός και ψηλά δίνει αναβαθμισμένη θέση οδήγησης, η οποία προσφέρει ασφάλεια, περιμετρική ορατότητα αλλά και ευκολία στην πρόσβαση στο χώρο των επιβατών. Τα πίσω φώτα είναι πρωτότυπα σχεδιασμένα, ενώ η πρόσβαση στο χώρο φόρτωσης γίνεται από μία μονή ή διπλή πόρτα στο πίσω μέρος και μία πλαϊνή συρόμενη πόρτα.

Στο νέο Hyundai van Η-1 έχει δοθεί μεγάλη προσοχή στον σχεδιασμό της καμπίνας επιβατών. Ένας χώρος που μοιάζει περισσότερο με επιβατικό αυτοκίνητο. Το εργονομικά σχεδιασμένο ταμπλό οργάνων, η κεντρική κονσόλα και τα σωστά ταξινομημένα χειριστήρια, βοηθούν στο να μην αποσπάται η προσοχή του οδηγού και κάνουν την οδήγηση άνετη και ευχάριστη. Το κάθισμα του οδηγού είναι εφοδιασμένο με μηχανισμό οσφυϊκής υποστήριξης.

Η Hyundai δανείζεται στοιχεία από τα επιβατικά της αυτοκίνητα και καθιερώνει τον πλούσιο εξοπλισμό και στα επαγγελματικά: Υδραυλικό τιμόνι ρυθμιζόμενο καθ’ ύψος, στροφόμετρο, μεταλλικό διαχωριστικό καμπίνας επιβατών, συρόμενη πλαϊνή πόρτα, πλαϊνές μπάρες στο χώρο φόρτωσης, γάντζοι στήριξης φορτίου, πίσω θερμαινόμενο τζάμι, πίσω καθαριστήρας (στον εξοπλισμό με τη μονή πίσω πόρτα), πίσω φως ομίχλης, ψηφιακό ρολόι, προεγκατάσταση στέρεο με δύο ηχεία, τηλεσκοπική κεραία, φιμέ τζάμια, άνοιγμα τάπας βενζίνης από το εσωτερικό, τάσια τροχών, προαιρετικό air condition.

Πλεονεκτήματα

Αν και πρόκειται για ένα καθαρόαιμο επαγγελματικό αυτοκίνητο πολλαπλών χρήσεων, οι επιδόσεις του είναι ιδιαίτερα ικανοποιητικές. Το Hyundai van H-1 προσφέρεται σε εκδόσεις βενζίνης και πετρελαίου.

  • Ο βενζινοκινητήρας είναι χωρητικότητας 2,4 Lt με ψεκασμό πολλαπλών σημείων και έναν εκκεντροφόρο επικεφαλής και αποδίδει 112 ps με ροπή 18, 8 kgm στις 2.500 σ.α.λ.
  • Ο πετρελαιοκινητήρας 2,5 Lt είναι εφοδιασμένος με ένα turbo επικεφαλής και αποδίδει 85 ps στις 4.000 σ.α.λ. με ροπή 20 kgm στις 2.000 σ.α.λ.
  • Το κιβώτιο 5 ταχυτήτων είναι τελευταίας γενιάς και εξασφαλίζει ομαλή και αθόρυβη αλλαγή ταχυτήτων. Η κλιμάκωση των σχέσεων είναι τέτοια ώστε να εκμεταλλεύεται πλήρως την ισχύ του κινητήρα ελαχιστοποιώντας την κατανάλωση.

Ο πανίσχυρος κινητήρας και το γεγονός ότι το κόστος συντήρησης είναι το χαμηλότερο στην κατηγορία του αποτελούν ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα του Hyundai van Η-1.

Επίσης, ως προς το χώρο φόρτωσης και την ασφαλή μετακίνηση του εμπορεύματος ο σχεδιασμός της Hyundai εγγυάται το καλύτερο αποτέλεσμα.

Το μεγάλο μεταξόνιο του Hyundai van Η-1 εξασφαλίζει το μεγαλύτερο χώρο φόρτωσης στην κατηγορία του. Το Η-1 σχεδιάστηκε με πολυάριθμες ευκολίες όπως την πίσω πόρτα που σηκώνεται σε μεγάλο ύψος, αφήνοντας από κάτω χώρο για το κεφάλι, ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος χτυπήματος. Με εσωτερικό μήκος χώρου φόρτωσης 2,55 μέτρα, πλάτος 1,63 μέτρα και ωφέλιμο φορτίο 1.323 kg, το νέο Hyundai van Η-1 είναι κυρίαρχο στην κατηγορία του. Οι γάντζοι στήριξης και οι πλαϊνές προστατευτικές μπάρες κάνουν πιο εύκολη την ασφαλή μεταφορά του φορτίου, το οποίο διατηρείται πάντα στην κατάσταση που ήταν όταν φορτώθηκε. Ταυτόχρονα, το μεταλλικό διαχωριστικό κρατάει την καμπίνα των επιβατών απομονωμένη, φροντίζοντας για την ασφάλεια του οδηγού και των επιβατών.

Συνοψίζοντας, το συμπέρασμα που προκύπτει είναι: Η Hyundai θέλησε και πέτυχε να λανσάρει στην αγορά ένα αυτοκίνητο που να καλύπτει ένα ευρύ φάσμα επαγγελματιών. Το Hyundai van Η-1 διαθέτει όλα αυτά τα στοιχεία που το καθιστούν ανταγωνιστικό: πολύ καλά τεχνικά χαρακτηριστικά και επιδόσεις, σχεδιασμό που στοχεύει στην καλύτερη δυνατή μεταφορά εμπορευμάτων και μεγαλύτερη ασφάλεια για τον οδηγό.