Ζωντάνια και αισιοδοξία απέπνεε η φετινή έκθεση HORECA 2025, η οποία διεξήχθη μεταξύ 7 και 10 Φεβρουαρίου 2025 στο Metropolitan Expo από τη Forum ΑΕ. Συνολικά συμμετείχαν 486 εταιρείες – εκθέτες. Την τιμητική τους είχαν οι χώροι που φιλοξενούσαν λύσεις παροχής φιλοξενίας και περιφερειακές αγορές υπηρεσιών για τουριστικά καταλύματα. Ο αριθμός των επισκεπτών ήταν αυξημένος και διακριτά περιλάμβανε μεγάλο μερίδιο από κατόχους δωματίων φιλοξενίας βραχυχρόνιας μίσθωσης. Οι συγκεκριμένοι ιδιοκτήτες επιθυμούν να αυξήσουν την ποιότητα της εμπειρίας φιλοξενίας που προσφέρουν, απέναντι στον αυξανόμενο ανταγωνισμό.

Περισσότερο στοχευμένο κοινό επισκεπτών, σε σχέση με πέρσι
Στα Halls τροφίμου και ποτού, σε αντίθεση με τη συνήθεια που επικρατούσε τα τρία τελευταία χρόνια, οι εκθέτες παραδέχτηκαν στο FOODReporter ότι το κοινό ενδιαφέροντος που επισκέφθηκε τα περίπτερά τους ήταν στοχευμένο και συνειδητοποιημένο ως προς τις ανάγκες και τις επιλογές του. Η αγορά του food service και του «καθιστού» Ho.Re.Ca. έχει συνειδητοποιήσει το σύγχρονο ρόλο της και επικεντρώνεται σε στρατηγικές που διαμορφώνουν ειδοποιό διαφορά.

Για τα σημεία Ho.Re.Ca. πολύ τουριστικών περιοχών, η μεγάλη διαθέσιμη ποικιλία προϊόντων προς κατανάλωση, η παροχή λύσεων για όλες τις ώρες -και όλες τις γεύσεις και η ταυτόχρονη συμπερίληψη premium προϊόντων στην γκάμα επιλογών συνιστά πια μονόδρομο. Υπάρχει χώρος για όλους, φτάνει να γνωρίζει καλά το τελικό σημείο τις ροές κατανάλωσης που επιδιώκει και μπορεί να υπηρετήσει.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter FOODReporter