Μέσω της πρωτοβουλίας Henien Aid, μεγαλώνει η τουρκική εταιρεία τροφίμων και συσκευασίας Henien Farm, με έδρα την Προύσα. H πρωτοβουλία εξασφάλισε παροχή υγιεινών και θρεπτικών γευμάτων σε ευάλωτες κοινότητες. Αντιμετωπίζοντας την επισιτιστική ανασφάλεια, κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού, η Henien, μέσω της Henien Aid, εγγυήθηκε τη διανομή περισσότερων από 9.500 δεμάτων και 684.000 δοχείων με τρόφιμα, σε 228.000 ανθρώπους σε 75 πόλεις της Τουρκίας.

Η ολιστική διατροφική προσέγγιση για την παραγωγή και διανομή τροφίμων αποτελεί διέξοδο προς την κατεύθυνση της αλλαγής παραδείγματος σε παγκόσμια διατροφικά πρότυπα και προτεραιότητα της Henien. Η εταιρεία χρησιμοποιεί τεχνολογία αυτόματου σφραγίσματος προκειμένου να παρατείνει τη διάρκεια ζωής των προϊόντων τροφίμων στο ράφι και πρόσφατα παρουσίασε την καινοτομία της στην τουρκική αγορά.

«Χρησιμοποιούμε τεχνολογίες υψηλής πίεσης κατά τη διάρκεια της συσκευασίας στην παρασκευή των προϊόντων μας, εξασφαλίζοντας ποιότητα, ευκολία και βέλτιστη γεύση», ανέφερε ο γενικός διευθυντής Χαλίλ Ισάμι Κουλεμτσί. Το portfolio προϊόντων τροφίμων περιλαμβάνει από σούπες έως κύρια πιάτα. Τα παραγόμενα τρόφιμα είναι σχεδιασμένα ώστε να διατηρούνται στο ράφι του λιανεμπορίου για μεγάλα χρονικά διαστήματα χωρίς την ανάγκη χρήσης συντηρητικών. Μ’ αυτόν τον τρόπο, καθίστανται ιδανικά για κατανάλωση σε περιστάσεις έκτακτης ανάγκης ή γευμάτων σε εξωτερικούς χώρους.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Henien σχεδιάζει να επεκταθεί σε νέες αγορές, πρώτα στην Ινδονησία και έπειτα στην Ευρώπη. Σύμφωνα με τη Henien, οι καθημερινές διατροφικές συνήθειες έχουν ανάγκη από εκτεταμένο μετασχηματισμό.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter FOODReporter