Τη αποκλειστική διάθεση των brands του εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου ΠΟΠ Σητείας Lasitia, στην ελληνική αγορά αναλαμβάνει η Hellenic Farming Μονοπρόσωπη ΑΕ, που διακινεί τα επώνυμα νωπά προϊόντα Lucia’s Farm, με βάση τη συμφωνία συνεργασίας που υπέγραψαν οι δύο πλευρές. Απώτερος στόχος της συνεργασίας είναι να αναδείξει και τοποθετήσει το βραβευμένο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο ΠΟΠ Σητείας Lasitia ως το κορυφαίο και αυθεντικό ελαιόλαδο, που παράγεται και τυποποιείται στη Σητεία της Κρήτης.

Ήδη τα τμήματα μάρκετινγκ των δύο εταιρειών εργάζονται για τη σύνταξη του οριστικού σχεδίου ενεργειών για την προβολή και προώθηση των προϊόντων Lasitia. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, πριν την οριστικοποίηση της συμφωνίας συνεργασίας διενεργήθηκαν λεπτομερείς και εις βάθος ποσοτικές και ποιοτικές έρευνες αγοράς, καθώς και γευστικές δοκιμές, οι οποίες έδειξαν υψηλή πρόθεση αγοράς και ισχυρή αντίληψη της ποιότητας από τους υποψηφίους καταναλωτές.

«Σημαντικό να υπάρχουν συνέργειες»
«Το eξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο ΠΟΠ Σητείας Lasitia, που παράγεται και τυποποιείται -ίσως το μόνο- στη Σητεία, είναι εξ ορισμού προϊόν που ταιριάζει απόλυτα στην φιλοσοφία και την αποστολή της εταιρίας μας. Στόχος μας είναι η ανάδειξή του ως του κορυφαίου αυθεντικού εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου, το οποίο είναι προσιτό στον Έλληνα καταναλωτή», δήλωσε ο γενικός διευθυντής της Hellenic Farming, Αλέξανδρος Βουρτσάκης.

Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος της Έλαια Σητείας Α.Ε – Lasitia, Γεώργιος Κονδύλης, δήλωσε: «Είμαστε αισιόδοξοι πως η συμφωνία με την Hellenic Farming, με την οποία μοιραζόμαστε την ίδια αντίληψη για την ανάδειξη και προώθηση επώνυμων ελληνικών προϊόντων στα μάτια του Έλληνα καταναλωτή, θα μας επιτρέψει να έχουμε την επιθυμητή παρουσία σε ένα εκτεταμένο δίκτυο διανομής. Σήμερα περισσότερο από ποτέ, είναι σημαντικό να υπάρχουν συνέργειες που όχι μόνο μειώνουν το κόστος πωλήσεων με αποτέλεσμα τη συγκράτηση των τιμών, αλλά και αυξάνουν την δυναμική των προϊόντων στην αγορά».


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter FOODReporter