Νέο όνομα, νέες προοπτικές ανάπτυξης αλλά και ανοικτό το ενδεχόμενο καινούργιων επενδύσεων στον χώρο των τηλεπικοινωνιών -και όχι μόνο- σηματοδότησε η ανακοίνωση της νέας επωνυμίας της -πάλαι ποτέ- ΤΙΜ Ελλάς, η οποία στο εξής θα δραστηριοποιείται ως WIND Ελλάς.

Η νέα επωνυμία WIND με την υπογραφή “Πολύ περισσότερα” χαρακτηρίζει την εξέλιξη της εταιρείας σε τηλεπικοινωνιακό φορέα που προσφέρει κινητή τηλεφωνία, σταθερή τηλεφωνία καθώς και ευρυζωνικό internet. Αυτή η στρατηγική επέκταση της εταιρείας σε νέες αγορές υπαγορεύεται από το όραμα του νέου της μετόχου, του ομίλου Weather Investments.

“Η νέα μας επωνυμία και ταυτότητα σηματοδοτεί την εξέλιξη της εταιρείας μας σε έναν τηλεπικοινωνιακό φορέα που προσφέρει στους πελάτες του πολύ περισσότερα σε κάθε επίπεδο: περισσότερα προϊόντα, περισσότερες υπηρεσίες, περισσότερα σημεία πώλησης και εξυπηρέτησης, περισσότερες επιλογές για τις ανάγκες επικοινωνίας τους”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σωκράτης Κομινάκης, διευθύνων σύμβουλος της WIND Ελλάς, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης της νέας εταιρικής επωνυμίας και στρατηγικής στα ΜΜΕ.

Το εικαστικό που προκρίθηκε ως λογότυπο εταιρείας, με κύρια χρώματά του το μπλε και το κόκκινο, που εκφράζουν την αισιοδοξία, και κεντρικό θέμα έναν άνθρωπο με τα χέρια ανοιχτά, σύμβολο της θετικής σκέψης και της επιθυμίας για κατάκτηση όλο και περισσότερων στόχων, αντικατοπτρίζει τις θετικές αλλαγές που λαμβάνουν χώρα στην εταιρεία. ΄Οπως υπογράμμισε ο κ. Κομινάκης, “στη διάρκεια των τριών τελευταίων ετών, η εταιρεία πραγματοποίησε μία ιδιαίτερα επιτυχημένη ανάκαμψη, η οποία καταγράφηκε σε όλους τους οικονομικούς και επιχειρησιακούς μας δείκτες. Επενδύσαμε στο δίκτυο, τα προϊόντα, την επικοινωνία, καθιστώντας ξανά την εταιρεία πρωταγωνίστρια στην ελληνική αγορά τηλεπικοινωνιών. Επιστέγασμα της επιτυχημένης πορείας είναι η ένταξή μας στον όμιλο εταιρειών της Weather Investments, με παρουσία στη Νότια Ευρώπη, την Αφρική, τη Μέση Ανατολή και την Ασία. Θα αξιοποιήσουμε συνέργιες σε επίπεδο ομίλου, προκειμένου να προσφέρουμε πολύ περισσότερα ανταγωνιστικά προϊόντα στην ελληνική αγορά”.

Στρατηγική ανάπτυξης

Η WIND Ελλάς θα εφαρμόσει μία στρατηγική ανάπτυξης, προωθώντας νέα προϊόντα και προσφορές στην κινητή τηλεφωνία, ενώ παράλληλα θα επεκταθεί σε νέες αγορές, καθώς το αμέσως επόμενο διάστημα θα προσφέρει σταθερή τηλεφωνία και ευρυζωνικό ointernet, τόσο σε ιδιώτες όσο και σε επιχειρήσεις. Ωστόσο, τα σχέδια του ομίλου Weather Investments, δεν σταματούν εκεί, όπως προκύπτει από όσα δήλωσε στους δημοσιογράφους ο κ. Naguib Sawiris, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου. “Η WIND Ελλάς είναι η δεύτερη εταιρεία της Weather Investments στην Ευρώπη που κάνει χρήση της επωνυμίας αυτής μετά την WIND Ιταλίας”, σημείωσε ο κ. Sawiris. “Οι δύο εταιρείες, θα προχωρήσουν άμεσα σε εφαρμογή προνομιακών χρεώσεων περιαγωγής στα δίκτυά τους, προκειμένου οι πελάτες WIND να απολαμβάνουν καλύτερες υπηρεσίες. Αυτό είναι μόνο το πρώτο βήμα για να αξιοποιήσουμε τις συνέργιες μεταξύ των δύο ευρωπαϊκών μας επενδύσεων. Πρόθεσή μας είναι να δώσουμε στους πελάτες μας τα προνόμια που προκύπτουν από την ένταξή τους σε έναν μεγαλύτερο όμιλο, χάρη στις συνέργιες μεταξύ των εταιρειών μας στην Ευρώπη και των θυγατρικών εταιρειών της Orascom Telecom στην Αφρική, τη Μέση Ανατολή και τη Νότια Ασία”.

Δίνοντας έμφαση στην ποιότητα της κάλυψης, καθώς και στην προσφορά υπηρεσιών data με υψηλές ταχύτητες, η WIND Ελλάς επενδύει κατά μέσο όρο ετησίως 150 εκατομμύρια ευρώ στην συνεχή αναβάθμιση του δικτύου GSM, καθώς και στην ανάπτυξη του δικτύου 3ης γενιάς με τεχνολογία HSDPA. Τα προϊόντα και οι υπηρεσίες της WIND Ελλάς θα είναι διαθέσιμα στα 350 καταστήματα WIND σε όλη την Ελλάδα, καθώς και μέσω του δικτύου λιανικής της εταιρείας, το οποίο αριθμεί περισσότερα από 20.000 σημεία πώλησης πανελλαδικά.