Για τρεις επιπλέον μήνες επεκτείνει το πρόγραμμα άμεσης πληρωμής των μικρών προμηθευτών της η βρετανική αλυσίδα Morrisons, μια από τις τέσσερις μεγαλύτερες επιχειρήσεις σούπερ μάρκετ στο Ηνωμένο Βασίλειο, στο πλαίσιο υποστήριξης των προσπαθειών αντιμετώπισης των προβλημάτων που προκάλεσε η πανδημία των κορωναϊού.

Από το πρόγραμμα ωφελούνται επιχειρήσεις που συνεισφέρουν στον κύκλο εργασιών της επιχείρησης έως του ποσού του 1 εκατ. λιρών Αγγλίας, συμπεριλαμβανομένων των τοπικών επιχειρήσεων παραγωγής τροφίμων και αγροτών που έχουν συμβόλαια με τη Morrisons για προμήθεια, παραδείγματος χάριν, αυγών και κρέατος. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα θεωρείται πως βοηθά σημαντικά τις μικρότερες εταιρείες, που επλήγησαν σημαντικά λόγω κυρίως της αναστολής λειτουργίας επιχειρήσεων Ho.Re.Ca.

Η αλυσίδα συνεργάζεται με περίπου 3.000 επιχειρήσεις μικρού μεγέθους. Όπως αναφέρει το περιοδικό The Grocer, ο National Chairman του Συνδέσμου Μικρών Επιχειρήσεων της χώρας (Federation of Small Businesses), Mike Cherry, δήλωσε πως η απόφαση επέκτασης του προγράμματος άμεσης πληρωμής των μικρών επιχειρήσεων εκ μέρους της αλυσίδας φέρνει έναν αναζωογονητικό αέρα αλλαγής στον υφιστάμενο στον κλάδο κανόνα και επεσήμανε: «Πολλοί μικροί προμηθευτές βίωσαν την επέκταση του χρόνου πληρωμής ή την παρακράτηση κεφαλαίων, καθώς οι μεγάλοι πελάτες τους προσπάθησαν να οχυρωθούν έναντι των επιπτώσεων του Covid-19.

Πρακτικές όπως της Morrisons δείχνουν πώς οι καλές επιχειρήσεις λειτουργούν σε αυτές τις δύσκολες στιγμές. Καθώς η επιχειρηματική κοινότητα προσπαθεί να σταθεί και πάλι στα πόδια της, θα πρέπει να δούμε ακόμη περισσότερες αντίστοιχες πρακτικές».