Στα μέσα Ιουνίου είχε ανακοινωθεί πως θα έκανε το ντεμπούτο της η Lidl στις ΗΠΑ, ανοίγοντας τα πρώτα 9 καταστήματά της, ενώ εντός του καλοκαιριού θα λειτουργούν στη χώρα συνολικά 20 καταστήματά της.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της εκπτωτικής αλυσίδας, έως το καλοκαίρι του 2018 προβλέπεται να εγκαινιαστούν τουλάχιστον 100 καταστήματα στην ανατολική ακτή, που αναμένεται να δημιουργήσουν ανταγωνιστική πίεση στους ήδη υπάρχοντες στην περιοχή λιανέμπορους. Όπως δηλώνει η αλυσίδα, τα καταστήματα θα προσφέρουν μια περιορισμένη επιλογή προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας και φρέσκα προϊόντα με τιμές έως και 50% χαμηλότερες από τις τιμές του ανταγωνισμού.

Στη γκάμα των προϊόντων της Lidl θα περιλαμβάνονται τα είδη αρτοποιίας, μια επιλογή από οργανικά προϊόντα και προϊόντα χωρίς γλουτένη, καθώς και non-food κωδικοί σε ειδικές εβδομαδιαίες προσφορές, με τη συνήθη τακτική «μέχρι εξαντλήσεως των προϊόντων». Τα καταστήματα θα έχουν χώρους πώλησης έκτασης περίπου 1.800τμ. Στα εγκαίνια του Ιουνίου, οι πρώτοι 100 πελάτες θα λάβουν ένα ξύλινο νόμισμα, που θα τους δίνει τη δυνατότητα να κερδίσουν έως 100 δολάρια σε εκπτωτικά κουπόνια.