Η Gaia Επιχειρείν ανακοίνωσε ότι η Διευθύνουσα διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρείας, Έλλη Τσιφόρου, διορίστηκε νέα Γενική Γραμματέας των ευρωπαϊκών οργανώσεων COPA (Επιτροπή Επαγγελματικών Αγροτικών Οργανώσεων) και COGECA (Γενική Συνομοσπονδία Αγροτικών Συνεταιρισμών), διαδεχόμενη τον απερχόμενο Φινλανδό Pekka Pesonen.

Πρόκειται για την πρώτη γυναίκα και πρώτη Ελληνίδα που αναλαμβάνει τα ηνία της Γενικής Γραμματείας των ιστορικών αυτών οργανώσεων από την ίδρυσή τους τη δεκαετία του ‘50. Η επιλογή της κυρίας Τσιφόρου έγινε σε συνέχεια μίας μακράς διαδικασίας πρόσληψης και επικυρώθηκε ομόφωνα από τα ανώτατα πολιτικά όργανα των COPA – COGECA την Πέμπτη 27 Ιουνίου 2024.

Tο έργο της στην ανάπτυξη των δραστηριοτήτων της Gaia Επιχειρείν, υπήρξε σημαντικό και ευρύ. Οι COPA-COGECA αποτελούν μία από τις σημαντικότερες αντιπροσωπευτικές οργανώσεις στην ΕΕ και κορυφαίο όργανο των Ευρωπαίων αγροτών και αγροτικών συνεταιρισμών. Σήμερα εκπροσωπούν περισσότερους από 20 εκατ. αγρότες και 22.000 αγροτικούς συνεταιρισμούς μέσω των συνολικά 95 μελών – εθνικών φορέων από όλη την επικράτεια της ΕΕ, μεταξύ των οποίων και η Gaia Επιχειρείν.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter FOODReporter