Ολοκληρώθηκε η ενσωμάτωση της Chipita Global SA στην Mondelēz International, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της τελευταίας.

H εξαγορά της Chipita Global ολοκληρώθηκε τον Ιανουάριο του 2022 και δίνει τη δυνατότητα στη Mondelēz International να προσφέρει ένα ευρύ χαρτοφυλάκιο ψημένων σνακ στην Ευρώπη, από μια εταιρεία με υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, που συν τοις άλλοις θεωρείται ηγέτιδα στην κατηγορία της στην Ευρώπη.

Υψηλή δυναμική στα σνακ, χάρη της Chipita Global, που θα μεγαλώσει περισσότερο λόγω της αυξημένης ζήτησης
Τα προϊόντα της Chipita φτάνουν σήμερα σε δύο δισεκατομμύρια καταναλωτές σε περισσότερες από 50 χώρες και ακόμη και κατά το σύντομο χρονικό διάστημα μετά την εξαγορά, έχει παρατηρηθεί ισχυρή ανάπτυξη, στη συγκυρία της διαρκώς αυξανόμενης ζήτησης από τους Ευρωπαίους καταναλωτές σε αυτό το συγκεκριμένο κομμάτι τροφίμων. Η παγκόσμια εδραίωση στην κατηγορία των ψημένων σνακ θα επιταχύνει την αναπτυξιακή πορεία της Mondelēz International, καθώς συνεχίζει να ενδυναμώνει τη θέση της στον τομέα των σνακ στην Ευρώπη.

Στο πλαίσιο της πλήρους ενσωμάτωσης της Chipital Global SA, ο Ίβο Ναϊντένοφ αναλαμβάνει αντιπρόεδρος και Managing Director της Mondelēz International για τη νότια και κεντρική Ευρώπη, ενώ ο Κωνσταντίνος Σωτηρόπουλος ορίστηκε νέος Managing Director της Mondelēz International για τις αγορές της Ελλάδας και της Κύπρου.

«Είμαι ενθουσιασμένος για τη σημερινή μέρα, η οποία σηματοδοτεί την ιστορική στιγμή που η Mondelēz International και η Chipita γίνονται μία εταιρεία. «Μετά από έξι μήνες που εργαζόμαστε μαζί, είμαστε σε πολύ ισχυρή θέση που μας επιτρέπει να επικεντρωθούμε στην ανάπτυξη των brands της Chipita σε νέες και εδραιωμένες αγορές», δήλωσε σχετικά ο Ίβο Ναϊντένοφ.

Η στρατηγική Snacking Made Right και η υποδομή στην παραγωγή και εμπορία σνακ
Αντίστοιχα, ο κ. Σωτηρόπουλος, στέλεχος με εμπειρία στην αγορά, έχοντας περάσει και από τέσσερις διαφορετικές εθνικές περιοχές ενδιαφέροντος για λογαριασμό της Chipita, δήλωσε: «Η ένωση Chipita και Mondelēz International δημιουργεί πρόσθετες ευκαιρίες ανάπτυξης για τη Mondelēz Hellas, με οδηγό μια δυνατή και αφοσιωμένη ομάδα καθώς και αγαπημένα brands. Είμαι ενθουσιασμένος με τη στρατηγική Snacking Made Right, που μας οδηγεί να προσφέρουμε στους καταναλωτές μας τα κατάλληλα σνακ, την κατάλληλη στιγμή και φτιαγμένα με το σωστό τρόπο». Ο Κωνσταντίνος Σωτηρόπουλος έχει διατελέσει επικεφαλής της Chipita σε Ουγγαρία και Ουκρανία και Γενικός Εμπορικός Διευθυντής στη Ρωσία και την Πολωνία.

Μετονομάστηκε από Chipita Global σε Mondelēz Hellas Snacks Production
Υπενθυμίζεται ότι στην Chipita Global είχαν μεταβιβαστεί νωρίτερα όλα τα ακίνητα περιουσιακά στοιχεία και όλος ο βιομηχανικός εξοπλισμός της Chipita (εκτός του εργαστηρίου έρευνας και ανάπτυξης), όλα τα δικαιώματα (μαζϊ με την πνευματική ιδιοκτησία και τις εμπιστευτικές πληροφορίες) για την εδαφική περιοχή χωρών εκτός της νοτιοανατολικής Ασίας και όλες οι μετοχές που ανήκαν στην Chipita, πλην αυτών που μεταβιβάζονται στην Chipita Foods.

H αξία των περιουσιακών στοιχείων και υποχρεώσεων που αποτελούν τον κλάδο πωλήσεων της Chipita Global και πέρασαν στη Mondelēz Hellas, ανέρχεται σε 253 εκατ. ευρώ. Το μετοχικό κεφάλαιο της Mondelēz Hellas μετά και από την πρόσφατη Αύξηση, ανέρχεται πλέον σε 256 εκατ. ευρώ. Η Chipita Global, που πλέον έχει μετοχικό κεφάλαιο ύψους 704 εκατ. ευρώ, μετονομάστηκε σε Mondelēz Hellas Snacks Production και έχει συνάψει σύμβαση πώλησης αποθεμάτων πρώτων υλών, έτοιμων και ημιτελών προϊόντων με την Mondelēz Europe GmbH του ομίλου Mondelēz International έναντι 13,74 εκατ. ευρώ.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter FOODReporter