Η Amazon προτίθεται να φέρει στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου την υπηρεσία της δανειοδότησης μικρών επιχειρήσεων, χρησιμοποιώντας τη σχετική πλατφόρμα του βραχυπρόθεσμου δανεισμού κεφαλαίων.

Ο κλάδος της online επιχείρησης, το Amazon Lending, έχει δραστηριότητα στις ΗΠΑ από το 2012, δίνοντας «εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια», σύμφωνα πάντα με αποκλειστικές πηγές του Reuters. Πάνω από το 50% των πωλητών που πήραν δάνειο από την Amazon, δηλώνουν πως «θα επαναλάμβαναν τη συγκεκριμένη εμπειρία». Το πρόγραμμα θα εξυπηρετεί μόνο συγκεκριμένες αιτήσεις και σχεδιάζεται να επεκταθεί στον Καναδά, την Κίνα, τη Γερμανία, την Ινδία, την Ισπανία και την Ιταλία, χώρες στις οποίες υπάρχει ήδη μια αγορά third party πωλητών.
 
Η αποπληρωμή των δανείων θα γίνεται με απευθείας παρακράτηση των αντίστοιχων ποσών από τις πληρωμές μέσω του Amazon Marketplace. Η εταιρεία θεωρεί πως αυτή η μέθοδος της παρέχει τη μεγαλύτερη ασφάλεια. Τα δάνεια, που στις ΗΠΑ κυμαίνονται από 1.000 έως 600.000 δολάρια, με περίοδο αποπληρωμής από τρεις έως έξι μήνες, εγκρίνονται βάσει των στοιχείων που διαθέτει η Amazon για την κάθε επιχείρηση.