Η 30η και πιο εμβληματική έως τώρα έκθεση Gulfood ανοίγει σήμερα τις πύλες της, (17 – 21 Φεβρουαρίου), στο Dubai World Trade Centre, με 5.500 εκθέτες από 129 χώρες και πάνω από 1.000.000 προϊόντα που διαμορφώνουν το μέλλον της βιομηχανίας τροφίμων. Η ελληνική συμμετοχή είναι ιδιαίτερα δυναμική, με δεκάδες κορυφαίες επιχειρήσεις να εκπροσωπούν τη χώρα και να αναδεικνύουν την ποιότητα και την καινοτομία των ελληνικών προϊόντων. Στην έκθεση λαμβάνουν μέρος οι: Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Αιγίου, AGRO.VI.M Α.Ε., Alinda – Velco Α.Ε., Almme Α.Ε., Ariston Hellas, Μπάρμπα Στάθης Α.Ε., Begas Agro Α.Ε., Bretas Family Α.Ε., Cafetex Α.Ε., Chios Gardens Juice Industry Α.Ε., Dimitra Parparas Α.Ε., Elasion Cretan Olive Oils Greece, Elbak Α.Ε. – Greek Canning Industry, Elmar Crete Α.Ε., Elviart Καλοΐδας Α.Ε., Elvida Foods, European Rice, Evoiki Zimi Α.Ε., Expoaid – Agrosparta, Foufas Bros Α.Ε., Freshland Α.Ε., George Katsifas Α.Ε., Greek Finger Foods, Hippocratic Essentials PC, Hotos Dairy Α.Ε., Ilida Α.Ε., Intercomm Foods Α.Ε., Isostevia, Karagounis Bros Α.Ε. – Hellas Meze, Konstantopoulos Α.Ε. – Olymp, Kostarelos Chr. & Sons L.P., Koukakis Farm Α.Ε., Kozat Α.Ε. Fine Foods, Kri Kri Α.Ε., Kriton Paradosi LTD, Kronos Α.Ε., Mandrekas Α.Ε., Mani Foods Α.Ε., Manoli – Canoli Exports Elaia Manolakou, Marrera – El. Mar Olives LTD, Medbest Α.Ε., Melissa Kikizas Α.Ε., Μεβγάλ Α.Ε., Miran Α.Ε., Φάρμα Μητσόπουλος, Nikolaos Kourantidis – Regina, Nutria Α.Ε., Olivian Groves Α.Ε., P. Tsaglis Α.Ε., P. Pavlides Α.Ε., Paliria Α.Ε., Paltsidis Hellenic Gastronomy Α.Ε., Paxman Ltd, Αγροτικός Πτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Ιωαννίνων – Πίνδος, Provil Α.Ε., Renieris P.C., Royal Mediterranean Tsatsoulis Bros, Siouras Α.Ε., Sykofagos – Dried Fig Products, The Epic Spice Company, Tottis-Bingo Α.Ε., Trofico Α.Ε., Tzafettas Α.Ε., Β.Σ. Καρούλιας και Zanae Α.Ε.

Food 500
Στο πλαίσιο της έκθεσης, το νέο στρατηγικό συνέδριο Food 500 συγκεντρώνει τους πιο επιδραστικούς ηγέτες της βιομηχανίας, εστιάζοντας σε κρίσιμα ζητήματα όπως το διεθνές εμπόριο, οι επενδυτικές στρατηγικές, η βιώσιμη ανάπτυξη, η διατροφή και η επισιτιστική ασφάλεια. Μεταξύ των συμμετεχόντων συγκαταλέγονται διευθύνοντες σύμβουλοι μεγάλων επιχειρήσεων, κυβερνητικοί αξιωματούχοι και επιστήμονες, οι οποίοι διαμορφώνουν το μέλλον της παγκόσμιας αγοράς τροφίμων.

Gulfood Innovation Awards
Η έκθεση τιμά την καινοτομία με τα Gulfood Innovation Awards, αναδεικνύοντας πρωτοποριακά προϊόντα σε κατηγορίες όπως ποτά, κατεψυγμένα, κρέας, σνακ, σάλτσες, έτοιμα γεύματα, συσκευασίες, υγεία και γαλακτοκομικά.

YouthX Young Chef Challenge
Σημαντικό κομμάτι της φετινής Gulfood αποτελεί και το YouthX Young Chef Challenge, το οποίο επιστρέφει φέτος με στόχο να αναδείξει νέα ταλέντα στη γαστρονομία. Νεαροί σεφ από κορυφαία ξενοδοχεία του κόσμου διαγωνίζονται παρουσιάζοντας τις δημιουργίες τους, διεκδικώντας μια θέση ανάμεσα στους πρωτοπόρους της παγκόσμιας γαστρονομικής σκηνής. Η έκθεση περιλαμβάνει masterclasses σε αρτοποιία, ποτά, γευσιγνωσίες, συνεντεύξεις ειδικών, θαλασσινά και φυτικά προϊόντα, προσφέροντας γνώσεις και επαγγελματικές ευκαιρίες. Μια καινοτομία είναι τα Gulfood Discovery Tours, έξι θεματικές διαδρομές που αποκαλύπτουν τάσεις και καινοτομίες στη βιομηχανία τροφίμων.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter FOODReporter