Η φετινή παρουσία της Ελλάδας στην 25η Gulfood 2020, τη μεγάλη διεθνή έκθεση τροφίμων της Μέσης Ανατολής, ήταν η πιο δυναμική από ποτέ.

Στο εθνικό περίπτερο, που οργάνωσε ο Enterprise Greece, εβδομήντα πέντε από τους πλέον εξωστρεφείς Έλληνες εξαγωγείς παρουσίασαν τα προϊόντα τους και πέτυχαν την σύναψη επιχειρηματικών συμφωνιών για την επέκταση της εξαγωγικής τους δραστηριότητας στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής, πραγματοποιώντας συνολικά περισσότερες από 10.000 επιχειρηματικές επαφές.

Ισχυρή παρουσία είχαν οι εξαγωγείς που συμμετείχαν με την υποστήριξη των περιφερειών Ηπείρου και Στερεάς Ελλάδος, όπως κι οι εταιρείες του κλάδου της βρώσιμης ελιάς, που συμμετείχαν μέσω του ευρωπαϊκού προγράμματος προώθησης «Olive You», ενώ αξιοσημείωτη ήταν η παρουσία του ευρωπαϊκού προγράμματος προώθησης του ρυζιού «European Rice-Rice to the top». Η Gulfood διοργανώνεται κάθε χρόνο στο Ντουμπάι και την επισκέπτονται περισσότεροι από 100.000 επισκέπτες, για να συναντήσουν τους περίπου 5.000 εκθέτες της απ’ όλο τον κόσμο.