Οι Όμιλοι Χήτος και Green Cola προχωρούν σε συνένωση των δυνάμεών τους στις διεθνείς αγορές, με τη σύσταση κοινής εταιρείας με την επωνυμία «Green Beverages Group PLC» και διακριτικό τίτλο «Green Beverages». Η έδρα της κοινής εταιρείας βρίσκεται στο Ηνωμένο Βασίλειο και σηματοδοτεί την απόφαση για κοινή πορεία των brands και των δύο Ομίλων στις διεθνείς αγορές. Η απόφαση ίδρυσης κοινής εταιρείας αποτελεί την επέκταση της εμπορικής συνεργασίας των δύο ομίλων, μετά την αποκλειστική διανομή των προϊόντων Green Cola από τη Χήτος ΑΒΕΕ που έχει ξεκινήσει για Ελλάδα και Κύπρο από τον Ιανουάριο του 2022.

Οι χώρες – στόχοι, η άντληση κεφαλαίων και η προοπτική εισόδου σε χρηματιστηριακή αγορά
Οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, οι χώρες της Μέσης Ανατολής και η επέκταση στη Γερμανία φέρονται να είναι οι άμεσοι επόμενοι διεθνείς στόχοι για τις δύο εταιρείες και η ίδρυση της νέας εταιρείας εξυπηρετεί τον σκοπό καλύτερης οργάνωσης των από κοινού στόχων. «Πήραμε την απόφαση να ιδρύσουμε τη νέα εταιρεία για να επεκτείνουμε τη συνεργασία μας και για να μπορέσουμε, μέσω της νέας εταιρείας, να αντλήσουμε κεφάλαια που χρειάζονται για τις μελλοντικές μας επενδύσεις», δήλωσε στο FOODReporter ο Γιάννης Χήτος, πρόεδρος της Green Cola Ελλάς και αντιπρόεδρος της Χήτος ΑΒΕΕ, εν πολλοίς ο «συνδετικός κρίκος» των δύο εταιρειών για τα εγχειρήματά τους στο εξωτερικό.

Ο Γιάννης Χήτος αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο για είσοδο της εταιρείας στο χρηματιστήριο του Λονδίνου. «Μιας και η νέα εταιρεία έχει έδρα στο Ηνωμένο Βασίλειο, το χρηματιστήριο του Λονδίνου μοιάζει να είναι η προφανής επιλογή, αν και έχουν πέσει στο τραπέζι και άλλες ιδέες και σκέψεις. Πάντως, για την ώρα, προτεραιότητα είναι η άντληση κεφαλαίων και η είσοδος σε χρηματιστηριακή αγορά θα ακολουθήσει», επισήμανε χαρακτηριστικά. Στόχος της εταιρείας Green Beverages Group PLC είναι να προωθήσει το πλήρες χαρτοφυλάκιο προϊόντων και κωδικών και των δύο εταιρειών σε χώρες του εξωτερικού.

Στην Ελλάδα, οι Χήτος ΑΒΕΕ και Green Cola Hellas ΑΕ συνεχίζουν ως αυτόνομες νομικές οντότητες
Σημειώνεται, άλλωστε, ότι η Χήτος ΑΒΕΕ και η Green Cola Hellas ΑΕ θα συνεχίσουν τη δραστηριότητά τους εντός Ελλάδος ως αυτόνομες νομικές οντότητες, με το ίδιο σχήμα που αφορά τη κοινή διανομή σε Ελλάδα και Κύπρο. Η συνεργασία των δύο ομίλων σηματοδοτεί την περαιτέρω αξιοποίηση του διευρυμένου χαρτοφυλακίου μη αλκοολούχων ποτών, με την ισχυροποίηση της παρουσίας των προϊόντων τους στις αγορές του εξωτερικού όπου ήδη δραστηριοποιούνται, στην Αμερική, την Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή και ταυτόχρονα, την από κοινού είσοδο σε νέες γεωγραφικές αγορές, σε Ασία, Αυστραλία, Νότια Αμερική, με κεφαλαιοποίηση των ευκαιριών ανάπτυξης σε παγκόσμιο επίπεδο, στο πλαίσιο της στροφής των καταναλωτών παγκοσμίως ολοένα και περισσότερο προς φυσικά και υγιεινά προϊόντα.

Όραμα της Green Beverages αποτελεί η ανάδειξή της στην πλέον καινοτόμο επιχείρηση στον κόσμο στον τομέα των υγιεινών μη αλκοολούχων ποτών («better for you»), δημιουργώντας αξία για την κοινωνία και ακολουθώντας την διεθνή τάση στροφής των καταναλωτών σε πιο υγιεινά πρότυπα διατροφής, για αναψυκτικά και ροφήματα με υπέροχη γεύση, αλλά χωρίς προσθήκη ζάχαρης και συντηρητικών. Ταυτόχρονα, η νέα εταιρεία επιθυμεί και την επέκτασή της σε άλλες καινοτόμες κατηγορίες εμφιαλωμένων νερών.

Ο σχεδιασμός της Green Beverages προβλέπει την άμεση πρόσβαση σε διεθνή επενδυτικά κεφάλαια, τα οποία θα κατευθυνθούν πρωτίστως σε επιμέρους αγορές του εξωτερικού αλλά και στην χρηματοδότηση των κοινών πλάνων επενδύσεων και ανάπτυξης του ομίλου.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter FOODReporter