Παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 20 Μαΐου τα εγκαίνια του υπερσύγχρονου και «πράσινου» εργοστασίου τυροκομικών προϊόντων της βιομηχανίας «Κτηνοτροφική Μαγνησίας – Greek Family Farm», το οποίο ολοκλήρωσε πρόσφατα η εταιρεία TFT (Tesco Food Technology). Οι εγκαταστάσεις της εταιρείας, στην οποία συμμετέχει με ποσοστό 25% η γερμανική Hochland, βρίσκονται στον Πλάτανο Αλμυρού Μαγνησίας και εκτείνονται σε 130 στρέμματα, με 4.800 τ.μ. σταβλικών εγκαταστάσεων, ενώ με τη λειτουργία των νέων υποδομών, μία επένδυση της τάξεως των 12,5 εκατ. ευρώ, αυξάνονται οι παραγωγικές δυνατότητες της Greek Family Farm σε φέτα και άλλα τυροκομικά προϊόντα. Επιπλέον, η μονάδα διαθέτει δικό της φωτοβολταϊκό σταθμό, ενώ χάρη στη μετατροπή βιοαερίου σε θερμική ενέργεια, από τις αρχές του 2023 θα καλύπτονται πλήρως οι ανάγκες της μονάδας όσον αφορά τα συμβατικά καύσιμα. Σημειώνεται επίσης ότι η Greek Family Farm είναι η πρώτη επιχείρηση στην Ελλάδα που έλαβε την πιστοποίηση «Animal Welfare Certified» για την εξασφάλιση συνθηκών ευζωίας για το ζωικό κεφάλαιο.

Μητσοτάκης: 171 εκατ. ευρώ για τη βιολογική κτηνοτροφία
Σε ομιλία του κατά τη διάρκεια των εγκαινίων, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε τη διάθεση πρόσθετων πόρων ύψους 171 εκατομμυρίων ευρώ για την ενίσχυση της βιολογικής κτηνοτροφίας, ικανοποιώντας με αυτόν τον τρόπο πάνω από τα δύο τρίτα των αιτήσεων των κτηνοτρόφων, ενώ ακόμα 70 εκατομμύρια ευρώ θα διατεθούν και στη στήριξη της βιολογικής αγροτικής παραγωγής.
Μίλησε ακόμα για τον «πόλεμο» κατά των κυκλωμάτων παράνομων ελληνοποιήσεων γάλακτος, τονίζοντας ότι «παραλάβαμε τιμές λίγο κάτω από τα 80 λεπτά και σήμερα έχουν φτάσει στο 1 ευρώ και 30 λεπτά» και υπογραμμίζοντας: «Δεν πρόκειται να προστατεύσουμε το εθνικό μας προϊόν, τη φέτα, εάν η φέτα δεν είναι φέτα. Γιατί μόνο αν η φέτα είναι φέτα θα πάρει τις τιμές που η φέτα αξίζει. Επομένως, σε αυτή την προσπάθειά σας χρειαζόμαστε όλες και όλους συμμέτοχους».


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter FOODReporter