«Ο ρόλος του κράτους, που θύμιζε περισσότερο προκατειλημμένο διαιτητή ποδοσφαίρου, ήταν αυτός που κατά κύριο λόγο διαμόρφωσε το υψηλό επίπεδο τιμών», δηλώνει σε συνέντευξή του στο σελφ σέρβις ο γενικός γραμματέας Καταναλωτή του Υπ. Ανάπτυξης, κ. Γιώργος Στεργίου, θεωρώντας ότι η διάθεση υπερρύθμισης της αγοράς από το κράτος δυσχέραινε κάθε νέα επιχειρηματική προσπάθεια εις βάρος των «μικρών» της αγοράς.

Ο κ. Στεργίου υποστηρίζει, μεταξύ άλλων, ότι η κυριακάτικη αργία δεν θα στερήσει από τον εργαζόμενο το δικαίωμα στην αργία κι ότι η «διόρθωση» των υπερβολικών καθυστερήσεων στις πληρωμές δεν θα είναι αναίμακτη για την αγορά…

σέλφ σέρβις: Ποιοι οι χαμένοι και ποιοι οι κερδισμένοι της αγοράς στα περίπου πέντε χρόνια κρίσης;
Γιώργος Στεργίου:
Ο καθοδικός κύκλος της οικονομίας σίγουρα πλήττει επιχειρήσεις, επαγγέλματα ακόμη και ολόκληρους κλάδους της αγοράς. Η μειωμένη κατανάλωση εξαιτίας του περιορισμού του διαθέσιμου εισοδήματος, αλλά και της αρνητικής ψυχολογίας, πιέζουν τους τζίρους και αναδεικνύουν αδυναμίες, τις οποίες κάλυπτε η επίπλαστη ευμάρεια.

Επιπλέον, τελείωσε η εύκολη πρόσβαση στο φθηνό δανεισμό, γεγονός που δυσχέρανε ακόμη περισσότερο τη λειτουργία ακόμη και υγιών επιχειρήσεων. Υπάρχει, όμως, και η θετική πλευρά της κρίσης. Επιτέλους στη χώρα μας επιβραβεύεται η εξωστρέφεια, η καινοτομία, η ευελιξία αλλά και η αποτελεσματική αξιοποίηση οικονομικών και ανθρωπίνων πόρων! Μία ακόμη ιδιαίτερα σημαντική παρακαταθήκη της κρίσης είναι η αφύπνιση του καταναλωτή, ο οποίος από απαθής δέκτης μετατρέπεται πλέον σε καθοριστικό κρίκο της εγχώριας αγοράς, οδηγώντας τις εξελίξεις με τις επιλογές του.

Η υπερρύθμιση έφταιγε…
σέλφ σέρβις: Επιτροπή Ανταγωνισμού: Σχολίασε τις οικονομικές σχέσεις λιανεμπορίου-βιομηχανίας ως «μηχανισμό ανατροφοδότησης των ανατιμήσεων». Έπραξε σωστά;
Γιώργος Στεργίου:
Θεωρώ ότι μία σειρά παράμετροι διαμόρφωσαν το επίπεδο τιμών στη χώρα μας. Καταρχάς, ο ρόλος του ίδιου του κράτους που, στην προσπάθειά του να ρυθμίσει τις σχέσεις μεταξύ των «παικτών», θύμιζε περισσότερο προκατειλημμένο διαιτητή ποδοσφαίρου. Τελικά, όπως φαίνεται από το αποτέλεσμα, αντί να προστατεύει τους πολλούς διευκόλυνε τους μεγάλους και δυνατούς. Η υπερρύθμιση δυσχέραινε κάθε νέα επιχειρηματική προσπάθεια αι δημιουργούσε ανυπέρβλητα εμπόδια στους μικρούς «παίκτες».

Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι σε πολλούς κλάδους παρουσιάζεται εξαιρετικά μεγάλη συγκέντρωση, όπως πχ στα αναψυκτικά, στον καφέ, στη σοκολάτα, στη μπίρα, στα απορρυπαντικά κλπ. Από την άλλη, η έλλειψη κουλτούρας ανταγωνισμού, που εδράζεται κυρίως στο γεγονός ότι μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του ‘90 τα περισσότερα αγαθά βρίσκονταν σε καθεστώς διατίμησης, οδήγησε ακόμη και ολόκληρους κλάδους σε πρακτικές που λειτούργησαν εις βάρος και του καταναλωτή και των ίδιων των εταιρειών που τις υιοθέτησαν.

Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι η έλλειψη ισχυρού ανταγωνισμού καθιστά τις επιχειρήσεις νωθρές και ανίκανες να ακολουθήσουν την εξέλιξη. Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα όλων είναι η υπόθεση που πριν λίγο καιρό η Επιτροπή Ανταγωνισμού ανέδειξε –αυτή των πτηνοτροφικών επιχειρήσεων. Δυστυχώς, όμως, και οι καταναλωτές από την πλευρά τους, με τις επιλογές τους, επιβράβευαν εκείνες τις εμπορικές πρακτικές. Πώς; Συμμετέχοντας στον πλειστηριασμό προσφορών και υπερβολικών εκπτώσεων, που ακολουθούσε μετά το «φούσκωμα» των τιμών…

Το κράτος έκανε την επανάστασή του!
σέλφ σέρβις: Διαφάνεια: Χαρακτηρίζει το πλαίσιο διαμόρφωσης των τιμών;
Γιώργος Στεργίου:
Το ζητούμενο είναι να μην παραπλανάται ο καταναλωτής. Άλλωστε, η ευρωπαϊκή και εγχώρια νομοθεσία σε αυτό στοχεύουν και σε πολύ μεγάλο βαθμό έχουν συμβάλλει στον περιορισμό τέτοιων φαινομένων. Θα θυμίσω ότι το θεσμικό πλαίσιο για την αναγραφή των τιμών στα ράφια των σημείων λιανικής ήταν μία μικρή επανάσταση, γιατί ξεκαθάρισε ένα πολύ θολό μέχρι πρότινος τοπίο. Σήμερα ο καταναλωτής έχει όλη τη διαθέσιμη πληροφορία μπροστά του και μπορεί να συγκρίνει, να κρίνει και να επιλέξει ορθολογικά.

Επιπλέον, με την κατάργηση της υποχρεωτικής τήρησης τιμοκαταλόγου χονδρικής κλονίστηκε μια μακροχρόνια πρακτική διαπραγμάτευσης μεταξύ προμηθευτών και λιανεμπόρων. Δίνεται πλέον η ευκαιρία, σε όσους το επιδιώξουν, να πετύχουν χαμηλές net τιμές και να μην επαναπαύονται στην επίτευξη εικονικά υψηλών εκπτώσεων σε «φουσκωμένους» τιμοκαταλόγους. Πόσο λογικό είναι οι τιμές χονδρικής να είναι υψηλότερες από τις λιανικές τιμές; Θα συνεχίσουμε να λειτουργούμε μέσα σε ένα ακόμη ελληνικό παράδοξο; Το κράτος έκανε την αρχή για τη μεγάλη ανατροπή. Είναι καιρός και οι επιχειρήσεις να αρχίσουν να κάνουν σωστά τη δουλειά τους. 

σέλφ σέρβις: Παραεμπόριο: Οι πρώτες διαπιστώσεις σας από τη δράση του επιχειρησιακού θαλάμου;
Γιώργος Στεργίου:
Η σύσταση και η λειτουργία του Συντονιστικού Κέντρου Αντιμετώπισης Παραεμπορίου (ΣΥΚΑΠ) έγινε με σκοπό την ενοποίηση και το συντονισμό όλων των δυνάμεων για την καίρια αντιμετώπιση του παράνομου εμπορίου. Με τον τρόπο αυτό συνεργάζονται η Υπηρεσία Εποπτείας της Αγοράς με την Ελληνική Αστυνομία και τη Δημοτική Αστυνομία και με ευθύνη του ΣΥΚΑΠ πραγματοποιούνται οργανωμένες επιχειρήσεις και έλεγχοι σε σημεία που παρουσιάζουν έντονο ενδιαφέρον και είναι δύσκολο να τις προσεγγίσουν μεμονωμένες δυνάμεις.

Η δράση του ΣΥΚΑΠ συνέβαλλε στο να κερδηθούν πολλές μάχες στον πόλεμο εναντίον του παραεμπορίου. Χαρακτηριστικά, πέραν των επιτυχιών του ελεγκτικού μηχανισμού του Υπουργείου Ανάπτυξης, η Ελληνική Αστυνομία μόνο στο δίμηνο Οκτωβρίου-Νοεμβρίου του 2012 κατάσχεσε 173.390 τεμάχια σε επιχειρήσεις στην Αττική, ενώ έκανε 199 συλλήψεις. Αλλά και η Δημοτική Αστυνομία του Δήμου Αθηναίων μεταξύ Σεπτεμβρίου και Νοεμβρίου του 2012 κατάσχεσε 242.770 τεμάχια σε 1.989 ελέγχους, εκ των οποίων τα 98.200 τεμάχια έχουν εντοπιστεί και καταστραφεί σε αποθήκες του Δήμου.

Κυριακή και νέες θέσεις εργασίας…
σέλφ σέρβις: «Υπόθεση» Κυριακές: Με τα τρία μνημόνια καταργήθηκαν τα περισσότερα από τα δικαιώματα των εργαζομένων. Έρχεται τώρα και η σειρά του δικαιώματος στην αργία;

Γιώργος Στεργίου: Με τη συγκεκριμένη ρύθμιση δεν θίγεται ούτε μεταβάλλεται κανένα εργασιακό καθεστώς ή δικαίωμα των εργαζομένων. Δεν υπάρχει, άλλωστε, καμία τέτοια διάθεση από την πλευρά μας. Στόχος μας είναι η αύξηση του τζίρου των μικρών επιχειρήσεων, με την εφαρμογή μέτρων που δεν έχουν δοκιμαστεί ποτέ. Και σήμερα ακόμα υπάρχουν εργαζόμενοι που δουλεύουν τις Κυριακές, κάνοντας χρήση του δικαιώματος της αργίας μία άλλη μέρα της εβδομάδος. Ενδεχομένως, από την εφαρμογή αυτού του μέτρου να δημιουργηθούν στην πορεία ανάγκες για νέες θέσεις εργασίας.

Αιματηρή η εξυγίανση
σέλφ σέρβις: Καθυστερήσεις πληρωμών: Όπλο των ισχυρών κατά των αδυνάτων ή το κλίμα έχει βελτιωθεί;

Γιώργος Στεργίου: Η μακροχρόνια πίστωση που έδιναν οι προμηθευτές στους πελάτες τους αποτέλεσε και αποτελεί μια σοβαρή παθογένεια της εγχώριας αγοράς. Καμία υγιής εμπορική λογική δεν μπορεί να τη δικαιολογήσει. Δυστυχώς, όμως, η εύκολη πρόσβαση στον τραπεζικό δανεισμό και τα υψηλά περιθώρια κέρδους έκρυβαν το πρόβλημα κάτω από το «χαλί». Σήμερα που τα δεδομένα άλλαξαν, είμαι βέβαιος ότι η αγορά θα εξυγιανθεί – πολύ φοβάμαι, όμως, όχι αναίμακτα. 

σέλφ σέρβις: Λουκέτα: Πρόκειται για «τσουνάμι» που δεν έχει τελειωμό;
Γιώργος Στεργίου:
Η οικονομική ύφεση στέκεται τα τελευταία χρόνια εμπόδιο στην ανάπτυξη του εμπορικού κόσμου. Ωστόσο, καμία προσκόλληση στο παρελθόν και στη μεμψιμοιρία της ύφεσης δεν βοηθάει να προχωρήσουμε μπροστά. Δεν είμαστε απλώς θεατές της κατάστασης, αναγνωρίζουμε το πρόβλημα και με συγκεκριμένες δράσεις επιδιώκουμε να το καταπολεμήσουμε από τη ρίζα του. Τόσο οι προτάσεις της κυβέρνησης για την αναμόρφωση της αγορανομικής νομοθεσίας όσο και η στοχευμένη αντιμετώπιση του παράνομου εμπορίου αποσκοπούν στη μείωση των λουκέτων και στην αντιμετώπιση της ανεργίας. Η ορμή από το «τσουνάμι» ξεσπά και υποχωρεί, μετά από το γεγονός αυτό όμως δεν υπάρχει και δεν δικαιολογείται πλέον κανένας εφησυχασμός.