Η έμφαση της Coca Cola Τρία Έψιλον στην αγορά των σημείων Ho.Re.Ca. επεκτείνεται με την προσθήκη του Gin Mare στο portfolio της πολυεθνικής εταιρείας. Όπως είπε και η Coffee, Premium Spirits and Snacks Business Director της Coca Cola Τρία Έψιλον, Αθηνά Ποπόφ, το συγκεκριμένο τζιν κατατάσσεται στην κατηγορία των ultra premium ποτών και η εταιρεία προορίζεται να το προσφέρει αποκλειστικά και μόνο από το κανάλι της Ho.Re.Ca.
«Έρχεται να συμπλήρωσει απόλυτα το κωδικολόγιο που διαθέτει η Τρία Έψιλον, αλλά και εκείνο των premium spirits, με νοτιοευρωπαϊκό χαρακτήρα», δήλωσε η κυρία Ποπόφ.

Η προτεραιοποίηση του κλάδου Ho.Re.Ca. για την Coca Cola Τρία Έψιλον «φέρνει νέες συνεργασίες με ανθρώπους»
Για την προτεραιοποίηση του κλάδου Ho.Re.Ca. για την Coca Cola Τρία Έψιλον, «η εταιρεία μεγαλώνει, καθώς με την προσθήκη νέων προϊόντων, έρχονται νέες συνεργασίες με ανθρώπους», όπως είπε στο FOODReporter η κυρία Ποπόφ.

«Η Ηο.Re.Ca. είναι για εμάς ένα κανάλι τελείως ξεχωριστό, που έχει τη δική του ομάδα και δικό του market, η ομάδα αναπτύσσεται», πρόσθεσε η κυρία Ποπόφ, για να επιβεβαιώσει επίσης ότι για το κομμάτι της πώλησης σε τοπικά σημεία της αγοράς Ho.Re.Ca. θα χρησιμοποιηθούν από την εταιρεία πωλητές που εξειδικεύονται στην πώληση σε σημεία Ho.Re.Ca. και δεν θα έχουν ανάμειξη σε αυτό οι πωλητές που απευθύνονται στο οργανωμένο λιανεμπόριο.

Η προτεινόμενη τιμή για το Gin Mare σε ιδιωτικά σημεία πώλησης εκτός οργανωμένου λιανεμπορίου δεν αποκαλύφθηκε, αλλά οι στόχοι περαιτέρω ενδυνάμωσης του καναλιού Ho.Re.Ca. εκ μέρους της Coca Cola Τρία Έψιλον είναι κάτι παραπάνω από ορατοί.

Η στρατηγική της εταιρείας για τα σημεία Ho.Re.Ca.
Η επέκταση της συνεργασίας της Coca Cola Τρία Έψιλον με brands που διαχειρίζεται η Brown Forman δείχνει διακριτά και τη στροφή διανομής προς το premium τμήμα των Ho.Re.Ca. σημείων.

Επισημαίνεται ότι η Coca Cola Τρία Έψιλον είχε ήδη στο portfolio της το τζιν Bickens της Campari International, που πωλείται και στο οργανωμένο λιανεμπόριο, αλλά και το Fords Gin της Brown Forman, που διανέμεται αποκλειστικά σε σημεία Ho.Re.Ca. Από τα brands της Brown Forman, η Coca Cola Τρία Έψιλον διανέμει επίσης το ουίσκι Jack Daniel’s και τη βότκα Finlandia (υπό εξαγορά από την Coca Cola HBC).

Σημειώνεται ότι το Gin Mare εξάγεται και διανέμεται σε περισσότερες από 70 χώρες.

«Έχουμε επικεντρωθεί στρατηγικά στον κλάδο του Ho.Re.Ca. ως εταιρεία. Για εμάς, αποτελεί κανάλι προτεραιότητας στο 24/7 portfolio μας», δήλωσε στο FOODReporter η κυρία Ποπόφ. «Μας ενδιαφέρει στρατηγικά το premiumization του καναλιού, δηλαδή, όχι μόνο ως σύνολο premium σημείων διανομής, αλλά και σε επίπεδο εμπειρίας καταναλωτή και πελάτη», συμπλήρωσε η Αθηνά Ποπόφ.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter FOODReporter