Παμψηφεί εγκρίθηκε ο ισολογισμός και τα αποτελέσματα χρήσης του 2010, καθώς και η κατάθεση προϋπολογισμού για το 2011, από την τακτική γενική συνέλευση των μελών του ομίλου αγορών Ασπίδα, που πραγματοποιήθηκε στις 15 Μαΐου στην έδρα του, στην Αθήνα, και ολοκληρώθηκε με τη συμπλήρωση, μετά από αρχαιρεσίες, της διοίκησής του.

Στη θέση του νέου μέλους του ΔΣ αναδείχθηκε ο κ. Δ. Χρυσάφης, ο οποίος διαθέτει κατάστημα στη Νέα Κίο. Σε αναπληρωματικά μέλη του ΔΣ του ομίλου αναδείχθηκαν οι κ.κ. Αθ. Ασημακόπουλος -διαθέτει τρία καταστήματα στην Ακράτα (Αχαΐα)-, Π. Καλός Παναγιώτης -διαθέτει κατάστημα στις Αλυκές Ζακύνθου- και Δ. Παπαδημητρίου -διαθέτει κατάστημα στα Ιωάννινα.

Η γενική συνέλευση ενέκρινε την εμπορική πολιτική του ομίλου, την παρουσίαση νέων κωδικών PL και την εφαρμογή του καινούργιου σχεδιασμού των καταστημάτων Ασπίδα, που ήδη ξεκίνησε, με στόχο τη συνολική εσωτερική και εξωτερική αναμόρφωσή τους κατά το πρότυπο της νέας ταυτότητας του ομίλου, που προβάλλει τον παραδοσιακό χαρακτήρα της τοπικής επιχείρησης, με μοντέρνα εταιρική προσέγγιση.

Με αφορμή τα πρόσφατα εγκαίνια του καταστήματος ενός εκ των παλαιότερων επιχειρήσεων-μελών του ομίλου, του ζεύγους Γ. και Αρ. Μενέγκη στον Αγ. Κήρυκο Ικαρίας, χώρου πωλήσεων 280 τμ, συζητήθηκε η επιτακτική ανάγκη της ενιαίας εικόνας των καταστημάτων Ασπίδα, με μοντέρνα τεχνολογία και αισθητική, για την προσέγγιση του παραδοσιακού και του νεαρότερης ηλικίας καταναλωτή.

Το εν λόγω κατάστημα κατασκευάστηκε με τις νέες ηλεκτρομηχανολογικές προδιαγραφές για τη μείωση του κόστους ενέργειας, διαθέτει ολοκαίνουργιο εξοπλισμό ψυγείων και ραφιών, πλήρη μηχανογράφηση και σύστημα ψηφιακής σήμανσης. Σημειώνεται ότι ήδη αρκετά μέλη του ομίλου απολαμβάνουν τα οφέλη της μηχανογράφησης και της ψηφιακής σήμανσης.

Τέλος, στο πλαίσιο της ΓΣ, έγινε η παρουσίαση της νέας και μοντέρνας συλλογής ξηρών καρπών, που διατίθενται με την επωνυμία του ομίλου (νωποί, ψημένοι με αλάτι και ψημένοι χωρίς αλάτι) και που παρασκευάζονται-συσκευάζονται για λογαριασμό του Ασπίδα, από την εταιρεία Nutissimo. Σημειώνεται ότι από την 1η Ιουνίου όλες οι πληροφορίες σχετικά με τη δράση του ομίλου αναρτώνται στη νέα ιστοσελίδα του, www.aspida.net.