Το Gaya Athens, ένα ολοκαίνουργιο all day comfort bar – restaurant, άνοιξε πρόσφατα στην καρδιά της Αθήνας, λίγα λεπτά από το Σύνταγμα και κοντά στην Ερμού. Το νέο αυτό σημείο γαστρονομίας, ήδη δημοφιλές στους κατοίκους της πόλης, υποδέχθηκε γνωστούς δημοσιογράφους και καλλιτέχνες για να δοκιμάσουν τις δημιουργίες του executive chef Κωνσταντίνου Άκουρου.

Το Gaya Athens επιδιώκει να αναδείξει την ελληνική κουζίνα, με έμφαση στις μεσογειακές επιρροές και την εκλεπτυσμένη παρουσίαση των πιάτων. Οι πρώτες ύλες αποτελούν βασικό στοιχείο της φιλοσοφίας του chef, με στόχο να αναδειχθούν οι γεύσεις και οι παραδόσεις της περιοχής. Από τα ορεκτικά, ξεχωρίζουν το “pastitsio croquette” με μοσχαρίσιο κιμά και μορνέ παρμεζάνας, καθώς και τα “tacos spetsophai” με λουκάνικο χωριάτικο και σάλτσα ντομάτας. Στα κυρίως πιάτα, το “ossobuco risotto” με σαφράν και το “fillet sea bream” με πουρέ σελινόριζας και σάλτσα οστρακοειδών έχουν ήδη κερδίσει τις εντυπώσεις. Οι λάτρεις των γλυκών θα εκτιμήσουν τη “Strawberry Pavlova” και τη “Chocolate Tarte”.

Το Gaya Athens προσφέρει έναν χώρο με προσιτή πολυτέλεια και αυθεντική φιλοξενία. Το μπαρ, τα μοντέρνα έργα τέχνης και οι urban chic λεπτομέρειες δημιουργούν μια ιδανική ατμόσφαιρα για απόλαυση από νωρίς το πρωί έως αργά το βράδυ.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter FOODReporter