Στις διατάξεις του αναπτυξιακού νόμου εντάχθηκε πρόσφατα ένα επενδυτικό σχέδιο ύψους άνω των 1,5 εκατ. ευρώ της σερραϊκής εταιρείας Γατίδης, που δραστηριοποιείται στο χώρο της αρτοζαχαροπλαστικής. Ειδικότερα, με απόφαση του Εκτελεστικού Γραμματέα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Νίκου Ιωάννου εντάχθηκε στο καθεστώς ενίσχυσης της Γενικής Επιχειρηματικότητας το επενδυτικό πλάνο της εταιρείας που αφορά στην επέκταση της δυναμικότητας της μονάδας παραγωγής ψωμιού, νωπών ειδών ζαχαροπλαστικής και γλυκισμάτων της εταιρείας στις Σέρρες. Η εν λόγω επένδυση είναι συνολικού επιλέξιμου και ενισχυόμενου κόστους ίσου με 1.524.584 ευρώ και για την υλοποίησή της η Γατίδης θα λάβει ενίσχυση ύψους 480.243,96 ευρώ, με τη μορφή της επιχορήγησης.

Σημειώνεται ότι η Γατίδης διαθέτει μία πλήρως καθετοποιημένη μονάδα παραγωγής άρτου, ειδών ζαχαροπλαστικής και κατεψυγμένων ζυμών στις Σέρρες, καθώς και ένα ευρύ δίκτυο καταστημάτων στη Βόρεια Ελλάδα, και συγκεκριμένα στους νομούς Σερρών, Δράμας, Καβάλας και Θεσσαλονίκης.

Άγγιξε τα 10 εκατ. ευρώ ο τζίρος του 2021
Σύμφωνα με τις οικονομικές καταστάσεις της εταιρείας για το 2021, ο τζίρος της άγγιξε τα 10 εκατομμύρια ευρώ, και συγκεκριμένα ανήλθε σε 9.918.643 ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση 4,6% σε σχέση με το 2020. Ωστόσο, η χρήση ήταν ζημιογόνα και έκλεισε με ζημίες 381.324,42 ευρώ, έναντι ζημιών 188.998,26 ευρώ της προηγούμενης χρήσης.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter FOODReporter