Μετά τη θετική εικόνα που παρουσίασαν πέρυσι οι πωλήσεις της αλυσίδας, φέτος αναμένεται και νέα άνοδος, η οποία θα επιτρέψει στη διοίκησή της να υλοποιήσει χωρίς προβλήματα τα αναπτυξιακά της σχέδια. Ειδικότερα, το 2000, η Γαλαξίας αύξησε το τζίρο της στα 9,5 δισ. δρχ από 8,7 δισ. που ήταν το 1999, ενώ φέτος αναμένει έσοδα της τάξης των 11,5 δισ. δρχ.

Μετά τη θετική εικόνα που παρουσίασαν πέρυσι οι πωλήσεις της αλυσίδας, φέτος αναμένεται και νέα άνοδος, η οποία θα επιτρέψει στη διοίκησή της να υλοποιήσει χωρίς προβλήματα τα αναπτυξιακά της σχέδια.

Ειδικότερα, το 2000, η Γαλαξίας αύξησε το τζίρο της στα 9,5 δισ. δρχ από 8,7 δισ. που ήταν το 1999, ενώ φέτος αναμένει έσοδα της τάξης των 11,5 δισ. δρχ. Από την πλευρά της η Κοσκινάς ΑΕ, που εξαγοράσθηκε το 1985 από τη Γαλαξίας, είχε πωλήσεις 4,5 δισ. δρχ από 3,7 δισ. το 1999 και φέτος εκτιμάται ότι θα πετύχει τζίρο 5 δισ. δρχ. Όσο για την Euromark, την εισαγωγική εταιρεία που δημιούργησε το 1997 η Γαλαξίας, σημείωσε πέρυσι πωλήσεις που έφθασαν τα 1,7 δισ. δραχμές από 1,4 δισ. το 1999. Φέτος υπολογίζεται ότι ο τζίρος της θα ανέλθει στα 2 δισ. δραχμές.

Στο μεταξύ, πέρυσι τα κέρδη της Γαλαξίας έκλεισαν στα 128 εκατ. δραχμές έναντι 47 εκατ. το 1999, της Κοσκινάς μειώθηκαν στα 50 εκατ. δραχμές από 239 εκατ. την προηγούμενη χρήση λόγω της επενδυτικής πολιτικής που ακολουθεί και της Euromark για τον ίδιο λόγο περιορίσθηκαν στα 16 εκατ. έναντι 42 εκατ. το 1999.

Σημειώνεται ότι από το 1987 στους δείκτες της Γαλαξίας συνυπολογίζονται οι πωλήσεις και τα κέρδη του μεγαλύτερου καταστήματος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Κέρκυρας, το οποίο εξαγοράσθηκε από την αλυσίδα.

Άλλα επίσημα στοιχεία της Γαλαξίας αναφέρουν ότι σήμερα διαθέτει 13 σούπερ μάρκετ στην Κέρκυρα με την επωνυμία “Δήμητρα Market”, εκ των οποίων τα 10 βρίσκονται εντός πόλης και τα 3 στην επαρχία του νησιού, ενώ η Κοσκινάς ελέγχει 4 σούπερ μάρκετ. Παράλληλα η εταιρεία σχεδιάζει τη δημιουργία μιας νέας εμπορικής μονάδας, η οποία αναμένεται να αποτελέσει ένα μικρό εμπορικό κέντρο με εξειδίκευση στην αγορά των τροφίμων. Η νέα μονάδα θα βρίσκεται σε μια από τις εξόδους της πόλης και θα στεγαστεί σε ιδιόκτητο χώρο. Στόχος της Γαλαξίας είναι να θέσει σε λειτουργία το κατάστημα το αργότερο εντός του 2002, ενώ τα σχέδιά της προβλέπουν επίσης τη δημιουργία μιας ακόμη εμπορικής μονάδας με έδρα όμως που θα βρίσκεται εκτός της πρωτεύουσας του νησιού.