Η γαλακτοβιοµηχανία Κρι Κρι είναι η ελληνική εταιρεία που διατηρεί την αυθεντικότητα και την αγνότητα σε κάθε φρέσκια και ψαγµένη πρόταση, προς τους πελάτες της.

Το ξεκίνηµα έγινε το 1954 όταν ο Γιώργος Τσινάβος άνοιξε στις Σέρρες ένα µικρό εργαστήριο ζαχαροπλαστικής που παρασκεύαζε και πουλούσε παγωτό κασσάτο από πρόβειο γάλα και άλλα γαλακτοκοµικά προϊόντα. Το 1972 ολοκληρώνεται η κατασκευή της πρώτης αυτόµατης γραµµής παραγωγής παγωτού, που σηµατοδοτεί την αρχή µιας νέας εποχής για την εταιρεία.

Το 1987 κατασκευάζεται το εργοστάσιο της Κρι Κρι µε παραγωγικές µονάδες παγωτού και γιαουρτιού και, ταυτόχρονα, δηµιουργείται στην Ξάνθη η πρώτη αποκλειστική αντιπροσωπεία παγωτού, εκτός του νοµού Σερρών. Φθάνοντας στο σήµερα, το 2010 έγινε ολικό rebranding στην κατηγορία γιαουρτιών και επαναλανσάρισµα όλων των προϊόντων γιαουρτιού, ενώ παρουσιάστηκε στην αγορά το στραγγιστό γιαούρτι 2% µε γλυκά του κουταλιού, µια διαχρονικά αγαπηµένη ελληνική συνήθεια.

Σήµερα, η εταιρεία, µε πολύχρονη πορεία στην αγορά τροφίµων, εστιάζει στην έρευνα και ανάπτυξη προϊόντων που προσφέρουν απόλαυση, αλλά και προϊόντων υψηλής διατροφικής αξίας, δίνοντας προτεραιότητα στην ποιότητα και στην ασφάλεια.

Η Κρι Κρι συλλέγει καθηµερινά φρέσκο γάλα από το νοµό Σερρών, τον 2ο µεγαλύτερο σε παραγωγή γάλακτος νοµό στην Ελλάδα, και από επιλεγµένα αγροκτήµατα µε εγγύηση ασφάλειας ζωοτροφών απαλλαγµένων από GMO’s (γενετικά µεταλλαγµένες τροφές), σωστές συνθήκες διαβίωσης των ζώων στον στάβλο (στέγαση, διατροφή, κτηνιατρική φροντίδα) σωστές πρακτικές υγιεινής των χώρων σταβλισµού, που πηγάζουν από τα διεθνή πρότυπα, υγεία και ασφάλεια του προσωπικού που εργάζεται στα αγροκτήµατα και, φυσικά, σεβασµό στο περιβάλλον.

Η έδρα της εταιρείας και η κύρια παραγωγική µονάδα της βρίσκεται στις Σέρρες. Λειτουργεί επίσης, και η παραγωγική µονάδα στην ΠΓΔΜ για την εξυπηρέτηση των βαλκανικών αγορών. Σήµερα η Κρι Κρι πραγµατοποιεί εξαγωγές σε 13 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των Βαλκανίων καθώς και σε αραβικές χώρες.

Επιπλέον, διαθέτει ιδιόκτητο κέντρο διανοµής στον Ασπρόπυργο Αττικής, για την εξυπηρέτηση της αγοράς της Ν. Ελλάδας. Στο πλαίσιο της συνεχούς ανάπτυξής της η εταιρεία επενδύει συνεχώς σε καινοτόµο παραγωγικό εξοπλισµό και σε υποδοµές δικτύων διανοµής.

Οι µετοχές της Κρι Κρι διαπραγµατεύονται στο Χρηµατιστήριο Αξιών Αθηνών. Στα προϊόντα γιαουρτιού ορισµένα από τα πιο γνωστά προϊόντα είναι το Σπιτικό, λευκό και µε γεύση φρούτων σε οικογενειακή συσκευασία 1 κιλού και 750 γρ. αντίστοιχα, και η νέα σειρά γιαουρτιού Γιαούρτι Κρι Κρι αγελάδος, στραγγιστό και φρούτα σε συσκευασίες 3Χ200 γρ.

Επίσης, η Κρι Κρι φροντίζοντας για την ισορροπηµένη και σωστή διατροφή των παιδιών, διαθέτει στο portfolio των προϊόντων της παιδικά γιαούρτια µε τον αγαπηµένο ήρωα Scooby Doo σε ποικιλία γεύσεων και µε λαχταριστά σοκοµπιλάκια ΙΟΝ, τα οποία παράγονται από φρέσκο γάλα αγελάδας και είναι εµπλουτισµένα µε ασβέστιο. Όλα από 100% ελληνικό γάλα Σερρών.

Στο παγωτό η Κρι Κρι έχει σήµερα ένα ευρύ δίκτυο πωλήσεων, αποτελούµενο από σούπερ µάρκετ και µικρά σηµεία πώλησης, σε όλη την επικράτεια. Η εταιρεία έχει µερικά από τα πιο γνωστά brands της κατηγορίας παγωτού (Rodeo, Maste, Dolce Vita, και Ensticto αλλά και το ιδιαίτερο παγωτό Κασσάτο, το οποίο παρασκευάζεται από πρόβειο γάλα).

Ηµεροµηνίες σταθµός
1972:
Κατασκευή της πρώτης αυτόµατης γραµµής παραγωγής παγωτού.
1991: Ξεκινά η παραγωγή παραδοσιακού πρόβειου και αγελαδινού γιαουρτιού και η εξαγωγική δραστηριότητα στις βαλκανικές αγορές.
1998: Ολοκληρώνεται η κατασκευή αυτόνοµου εργοστασίου παραγωγής γιαουρτιού.
2000: Λανσάρεται η πολύ επιτυχηµένη σειρά γιαουρτιού Σπιτικό.
2002: Η Κρι Κρι µπαίνει στην αγορά του φρέσκου γάλακτος στον Ν. Σερρών.
2003: H εταιρεία εισάγεται στο Χρηµατιστήριο Αθηνών.
2007: Επιτυχηµένη είσοδος στην κατηγορία του παιδικού γιαουρτιού.
2009: Συνεργασία στα παγωτά µε τον Σάκη Ρουβά.
2010: Rebranding στo γιαούρτι, λανσάρισµα του στραγγιστού γιαουρτιού 2% µε γλυκά κουταλιού.