Η λιανεμπορική αλυσίδα Sainsbury's είδε τις πωλήσεις του PL γάλακτος σε σακούλα να εκτινάσσονται στα ύψη, καθώς οι καταναλωτές πείστηκαν για τα οφέλη που προσφέρει το νέο προϊόν.

[Ηνωμένο Βασίλειο] Οι πωλήσεις του γάλακτος σε σακούλα, για την κατασκευή της οποίας χρησιμοποιείται 75% λιγότερο υλικό απ’ ό,τι για τα κλασικά πλαστικά μπουκάλια, σκαρφάλωσαν στις περίπου 110 χιλ. λίρες την εβδομάδα και ήταν διπλάσιες απ’ αυτές του γάλακτος στην παραδοσιακή συσκευασία. Το λανσάρισμα της νέας συσκευασίας εντάσσεται στη γενικότερη στρατηγική της αλυσίδας για μείωση των υλικών συσκευασίας στα δύο τρίτα μέχρι το 2015.

Η σακούλα πρωτολανσαρίστηκε από την Sainsbury’s το 2008, αλλά η χρήση της γενικεύτηκε τον φετινό Φεβρουάριο. Οι σακούλες είναι κατασκευασμένες από πολύ ανθεκτικό αλλά χαμηλής πυκνότητας υλικό (πολυαιθυλένιο) και έχουν περάσει αυστηρούς ελέγχους για την πιστοποίηση της ανθεκτικότητάς τους. Η σακούλα με το γάλα μπαίνει σε ένα μπουκάλι με υλικό που μπορεί να ανακυκλωθεί και διαθέτει μια αιχμή, η οποία τρυπά τη σακούλα ενώ, ταυτόχρονα δεν αφήνει το γάλα να χυθεί.

Η σακούλα, συγκρινόμενη με την αντίστοιχη συσκευασία σε πλαστικό μπουκάλι κοστίζει 6 πένες λιγότερο, γιατί απαιτεί 5% λιγότερο υλικό συσκευασίας, ενώ είναι φθηνότερη στην παραγωγή της.