Καθήκοντα διεθύνοντος συμβούλου στην Παλίρροια αναλαμβάνει ο Γιώργος Κωστιάνης, που κατά το παρελθόν έχει διατελέσει πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Μινέρβα. Στην έκτακτη καθολική γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας στις 27 Απριλίου αποφασίστηκε ομόφωνα και παμψηφεί η σύναψη σύμβασης εργασίας αορίστου χρόνου μεταξύ της εταιρείας και του κ. Κωστιάνη, ο οποίος ήταν ήδη μέλος του διοικητικού της συμβουλίου και κατά συνέπεια αποτελεί συνδεδεμένο μέρος με την εταιρεία. Σύμφωνα με την απόφαση, ο κ. Κωστιάνης προσελήφθη στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου από τις 28 Απριλίου, ενώ ως αντάλλαγμα της παρεχόμενης εργασίας θα λαμβάνει μικτό ποσό σε 14μηνη βάση, επιπρόσθετο ποσό αμοιβής μέσω της ετήσιας διανομής κερδών, καθώς και λοιπές παροχές.

Να σημειωθεί ότι μία εβδομάδα νωρίτερα, στις 21 Απριλίου, ο κ. Κωστιάνης είχε υποβάλει την παραίτησή του από τη θέση του εκτελεστικού μέλους του διοικητικού συμβουλίου της Γρ. Σαράντης ΑΒΕΕ.

Ποιος είναι ο Γιώργος Κωστιάνης
Ο Γιώργος Κωστιάνης ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του το 1990 στον βρετανικό κολοσσό καταναλωτικών αγαθών PZ Cussons, αναλαμβάνοντας αρχικά διάφορους ρόλους σχετικούς με τη μηχανική, την παραγωγή και τη διαχείριση έργων. Θυγατρική του ομίλου έως το 2019 ήταν η Μινέρβα, στην οποία ο ίδιος διετέλεσε πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος επί σειρά ετών. Από το 2011 έως το 2020 είχε καθήκοντα Group Supply Chain Director της PZ Cussons, με έδρα το Μάντσεστερ, όπου μεταξύ άλλων ηγήθηκε και συντόνισε ζητήματα γύρω από το αποτύπωμα άνθρακα, τα πλαστικά, τη διαχείριση αποβλήτων και την ηθική προμήθεια.

Τρίτος CEO μέσα σε λίγους μήνες
Υπενθυμίζουμε ότι διευθύνων σύμβουλος της Παλίρροια ήταν μέχρι τον Οκτώβριο του 2021 ο Δημήτρης Βιδάκης, ο οποίος παραιτήθηκε για να αναλάβει καθήκοντα Operating Partner στην Elikonos Capital Partners.

Μετά την παραίτησή του, καθήκοντα διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας ανέλαβε ο Γρηγόρης Σκλήκας, που προηγουμένως είχε διατελέσει CEO Europe της Aryzta. Ωστόσο, η θητεία του στην Παλίρροια ήταν πολύ σύντομη, καθώς στις 31 Μαρτίου παραιτήθηκε από τη θέση αυτή, με τις πληροφορίες του FOODReporter να αναφέρουν πως το «διαζύγιο» δεν ήταν φιλικό. Σημειωτέον ότι ο διάδοχός του, Γιώργος Κωστιάνης, είχε ενταχθεί στο ΔΣ της εταιρείας ως μέλος την ίδια μέρα με τον Γρηγόρη Σκλήκα, στις 11 Οκτωβρίου 2021.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter FOODReporter