Με ισχυρή ελληνική συμμετοχή θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 5 και 7 Φεβρουαρίου στο Βερολίνο η διεθνής έκθεση για φρέσκα φρούτα και λαχανικά, Fruit Logistica, την οποία αντιπροσωπεύει το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο στην Ελλάδα και την Κύπρο.

Λαμβάνουν μέρος αγροτικοί συνεταιρισμοί, επιχειρήσεις φρέσκων φρούτων και λαχανικών και εταιρείες τεχνικών συστημάτων, εξοπλισμού και συσκευασίας. Στο πλαίσιο της διοργάνωσης φέτος οργανώνεται εθνικό ομαδικό περίπτερο από τον Enterprise Greece Invest & Trade και επιπλέον τρία ελληνικά ομαδικά περίπτερα από τις Great Greek Exports and Trade, Economotechniki και Novacert, με την υποστήριξη του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου.

Στη διάρκεια της Fruit Logistica πραγματοποιούνται περισσότερα events και forums με κορυφαίο το Innovation Award, όπου βραβεύεται η εταιρεία με το πιο καινοτόμο προϊόν, ενώ highlight αποτελεί η Start-Up Day, όπου συγκεντρώνονται νεοσύστατες επιχειρήσεις και παρουσιάζουν τις καινοτόμες ιδέες τους. Ο Εκθεσιακός Οργανισμός του Βερολίνου, διοργανωτής της Fruit Logistica, προετοιμάζει ακόμη δύο αντίστοιχες διοργανώσεις στην Ασία, την Asia Fruit Logistica στο Χονγκ Κονγκ, η οποία ειδικά φέτος θα πραγματοποιηθεί στη Σιγκαπούρη (Singapore EXPO), λόγω των πολιτικών ταραχών στο Χονγκ Κονγκ, και την China Fruit Logistica στη Σαγκάη.

Το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, λειτουργώντας ως One Stop Shop φορέας για τις ελληνικές και κυπριακές επιχειρήσεις, διοργανώνει τα τελευταία χρόνια το ελληνικό ομαδικό περίπτερο στην έκθεση Asia Fruit Logistica. Η Asia Fruit Logistica θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 16 και 18 Σεπτεμβρίου 2020, ενώ το Asia Fruit Congress θα φιλοξενηθεί στην ίδια τοποθεσία, μια ημέρα πριν από την επίσημη έναρξη της έκθεσης. Παρά τις ταραχές στο Χονγκ Κονγκ το 2019 η έκθεση φιλοξένησε 810 εκθέτες από 40 χώρες και περισσότερους από 12.000 εμπορικούς επισκέπτες, ενώ το Asiafruit Congress παρακολούθησαν υψηλόβαθμα στελέχη της βιομηχανίας του κλάδου.