Με έντονη παρουσία στην ελληνική αγορά από το 1974, ο Όμιλος Mantis, μαζί με τις εταιρείες Mantis Trading SA, Fortis Trading SA και Attraction SA, ηγείται του κλάδου των Fast Moving Consumer Goods (FMCGs) στην Ελλάδα και αποτελεί έναν από τους κορυφαίους διανομείς αναψυκτικών, αλκοολούχων ποτών και καταναλωτικών προϊόντων. «Το 2022 ήταν μία πολύ καλή χρονιά για εμάς, αναμένουμε ένα πολύ υψηλό επίπεδο πωλήσεων σε μια σειρά από κατηγορίες, κυρίως στα δικά μας αποστάγματα, τα οποία αποτελούν βασική μας προτεραιότητα», ανέφερε χαρακτηριστικά στο FOODReporter o γενικός διευθυντής πωλήσεων Mantis Group, Φώτης Μικές. Σύμφωνα με τον κ. Μικέ, η αύξηση πωλήσεων αναμένεται να αγγίξει σχεδόν το 20% στο σύνολο του τζίρου του Ομίλου, σε σύγκριση με το 2021. «Η συγκεκριμένη αύξηση έγκειται στο γεγονός ότι συνεχίζουμε να παίρνουμε κομμάτι της αγοράς, με διάφορα σημεία και τοποθετήσεις, παράλληλα με την ωρίμανση που υπάρχει στα σημεία της αγοράς που ήδη κατέχουμε, τα οποία συνεχώς μας αυξάνουν τον τζίρο», επισήμανε με ικανοποίηση ο κ. Μικές.

Στρατηγική προτεραιότητα της Mantis Group η περαιτέρω ανάπτυξη στην κατηγορία κρασιού, τσίπουρου και αποσταγμάτων της
Σε ό,τι αφορά στις καταναλωτικές τάσεις, ο Φώτης Μικές παρατηρεί ότι οι καταναλωτές, ύστερα από τον εγκλεισμό που επέφερε η πανδημία, έχουν μία έντονη τάση εξωστρέφειας, με αποτέλεσμα να υπάρχει ταυτόχρονα και αύξηση πωλήσεων στο κόμματι του per capita, σε σύγκριση με προηγούμενα έτη. «Στα σκαριά μας είναι η περαιτέρω ανάπτυξη στις κατηγορίες του κρασιού και του τσίπουρου, παράλληλα με τα δικά μας αποστάγματα. Αύτη είναι και η στρατηγική μας προτεραιότητα.

Τα υπόλοιπα προϊόντα ενισχύουν σημαντικά αυτόν τον στόχο», δήλωσε ο κ. Μικές στο FOODReporter.

Τα brands με τα οποία συνεργάζεται ο Όμιλος Mantis
Αναφορικά, στο portfolio του Ομίλου, υπάρχουν διεθνώς αναγνωρισμένα brands που εξασφαλίζουν την πολυσυλλεκτικότητα στον ανταγωνιστικό κλάδο του ποτού, όπως: Red Bull, Μαλαματίνα, AQUA Carpatica κι ακόμη, Energizer, Wilkinson, Hawaiian Tropic ως non-food merchandise, αλλά και: M&Ms, Twix, Snickers, Mars, Bounty, Uncle Ben’s, Pedigree, Whiskas και πολλά ακόμη.
Ο Όμιλος Mantis αντιπροσωπεύει τα συγκεκριμένα brands αποκλειστικά στην Ελλάδα, με εξαίρεση τα brands της σοκολατοβιομηχανίας Mars, τα οποία αντιπροσωπευόνται από τον Όμιλο μόνο για το κανάλι του impulse κανάλι, αλλά και το κανάλι της μικρής λιανικής στην Ελλάδα. Αντίστοιχα, οι μάρκες Energizer, Wilkinson και Hawaiian Tropic αντιπροσωπεύονται από τον Όμιλο και στην Κύπρο, διασφαλίζοντας την αποτελεσματική διανομή τους στο εκτεταμένο δίκτυό του.

Το φυσικό μεταλλικό νερό από τα Καρπάθια όρη, Aqua Carpatica, του οποίου ο Όμιλος Mantis είναι αποκλειστικός διανομέας στην Ελλάδα, είχε συμμετοχή και στο Athens Bar Show 2022, ως χορηγός της διοργάνωσης για άλλη μία χρονιά. Παρουσία είχε και το διεθνώς αναγνωρισμένo energy drink Red Bull, το οποίο έχει σταθερό κοινό ανάμεσα στο σύνολο των Ελλήνων καταναλωτών.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter FOODReporter