To «παρών» στη μεγαλύτερη έκθεση τροφίμων της Ιαπωνίας, Foodex 2022, έδωσαν από τις 8 έως τις 11 Μαρτίου αρκετά ελληνικά προϊόντα, μέσω του περιπτέρου της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σύμφωνα με το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων Τόκυο, η χώρα μας είχε από τις πλέον έντονες παρουσίες στο ευρωπαϊκό περίπτερο, συμμετέχοντας με 16 προϊόντα συνολικά, πολλά εκ των οποίων ήταν ΠΟΠ και ΠΓΕ. Μάλιστα, 12 ελληνικά προϊόντα επιλέχθηκαν να συμμετάσχουν στις γευσιγνωσίες που έγιναν εντός του ευρωπαϊκού περιπτέρου.

Ειδικότερα, παρουσιάστηκαν σε γευσιγνωσίες: η Φέτα ΠΟΠ Δωδώνη, το ελαιόλαδο Bio Minos Krete’s Best PGI Chania Kritis, το ελαιόλαδο Mi Terra Bio Extra Virgin Olive Oil, το κρασί Μούχταρο κόκκινο, οινοποιείο Κτήμα Μουσών, το κρασί “Omikron” Αγιωργίτικο, Αμπελώνες Ζαχαριά, οι ελιές Καλαμών, οι ελιές “Nefeli Olive Lemon & Rosemary”, οι ελιές “Nefeli green olive onion & parsley”, οι πράσινες ελιές, το ταλαγάνι, η κεφαλογραβιέρα Παπαθανασίου και τα μανιτάρια γεμιστά με τυρί κρέμα, “Kipos Greek Delicacy”.

Εκτός αυτών, μεταξύ των εκθεμάτων του ευρωπαϊκού περιπτέρου ήταν και τα εξής ελληνικά προϊόντα: Ταχίνι Μακεδονικό, κρασί Σαβατιανό, Οινοποιείο Μυλωνάς, ρετσίνα Αττικής Κουρτάκη, βιολογικό άλειμμα σύκου της Askada.

Σημειώνεται ότι η Ελλάδα συμμετείχε αδιάλειπτα για πολλά χρόνια στην έκθεση αυτή, αλλά το 2020, 2021 και 2022 δεν συμμετείχε, λόγω της πανδημίας, καθώς εξακολουθούν να εφαρμόζονται εξαιρετικά αυστηροί ταξιδιωτικοί περιορισμοί.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter FOODReporter