Ισχυρή αύξηση οικονομικών μεγεθών εμφάνισε το 2023 η εταιρεία μαζικής εστίασης Αφοί Κομπατσιάρη – Αμάλθεια, η οποία βλέπει τη σίτιση ασθενών και την εκμετάλλευση εστιατορίων σε νοσοκομεία ως τον πλέον ανερχόμενο τομέα του κλάδου στον οποίο δραστηριοποιείται. Σύμφωνα με τις ετήσιες οικονομικές καταστάσεις της Αφοί Κομπατσιάρη – Αμάλθεια, το 2023 ο κύκλος εργασιών έφτασε τα 55,57 εκατομμύρια ευρώ, έναντι 43,03 εκατ. ευρώ το 2022. Ακόμα μεγαλύτερη ήταν η αύξηση των μεικτών κερδών, από τα 14,91 εκατ. ευρώ στα 23,15 εκατ. ευρώ, χάρη στην οποία το μεικτό περιθώριο κέρδους εκτοξεύθηκε από το 34,7% στο 41,7%. Όσο για τα καθαρά κέρδη της εταιρείας, αυτά ήταν σημαντικά βελτιωμένα σε σχέση με τα μόλις 20.038 ευρώ (προ και μετά από φόρους) του 2022, φτάνοντας τα 4,28 εκατ. ευρώ προ φόρων και τα 3,22 εκατ. ευρώ μετά από φόρους.

Όπως εξηγεί η διοίκηση της εταιρείας, το 2023 η Αφοί Κομπατσιάρη – Αμάλθεια συνέχισε την εκμετάλλευση φοιτητικών και σπουδαστικών εστιατορίων, τη λειτουργία των κυλικείων της και την εκμετάλλευση εστιατορίων και τη σίτιση ασθενών και εφημερευόντων ιατρών σε νοσοκομεία. Συνέχισε επίσης την παροχή πάνω από 30.000 σχολικών γευμάτων ημερησίως σε διάφορους νομούς ανά την Ελλάδα και την παροχή γευμάτων σε αιτούντες άσυλο στη βόρεια Ελλάδα. Τον Σεπτέμβριο του 2022 έγινε αύξηση του ημερήσιου σιτηρεσίου για τους φοιτητές και στη χρήση 2023 πραγματοποιήθηκε αύξηση τιμών και στα υπόλοιπα έργα σίτισης, ως αντιστάθμισμα στις πληθωριστικές τάσεις. Επιπρόσθετα, το 2023 αυξήθηκαν οι εισροές μεταναστών και οι συνεργασίες ιδιωτικού τομέα, συμβάλλοντας θετικά στην αύξηση του κύκλου εργασιών της εταιρείας. Γενικά, η επιστροφή στην κανονικότητα, μετά το ξέσπασμα της πανδημίας Covid-19 και η πλήρης άρση των μέτρων στο 2023, επέφερε σημαντική αύξηση των εσόδων και σηματοδότησε την επιστροφή σε κερδοφόρα αποτελέσματα.

Όπως τονίζει η διοίκηση της εταιρείας, «η σίτιση ασθενών και η εκμετάλλευση εστιατορίων σε νοσοκομεία κρίνονται ως ο πλέον ανερχόμενος τομέας του κλάδου μας, ενώ η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών της εταιρείας μας σε νοσηλευτικά ιδρύματα μας εδραιώνει στο χώρο ως την πλέον αξιόπιστη εταιρεία».

Οι βασικοί στόχοι για το 2024
Βασικοί στόχοι της εταιρείας για το 2024 είναι η επέκταση στην αγορά σίτισης σε βιομηχανίες, η δημιουργική αξιοποίηση της κουζίνας έτοιμου φαγητού και δυναμικότερη εμφάνισή της στις αγορές εξωτερικού, η συνέχιση των προσπαθειών για τη σίτιση των Ενόπλων Δυνάμεων και τη σίτιση ασθενών και ιατρών στα νοσοκομεία, τη βελτίωση υποδομών και την παρακολούθηση της εξέλιξης σχετικά με την τροφοδοσία εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και του κλάδου γενικότερα.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter FOODReporter