Για μία μόνο βραδιά ανοίγουν οι ιστορικοί σιδηροδρομικοί σταθμοί σε Καλαμάτα, Τρίπολη, Πάτρα και Μεσολόγγι, μετατρεπόμενοι σε θερινά σινεμά, ώστε να προβάλλουν βραβευμένες ταινίες από τον σύγχρονο ελληνικό κινηματογράφο. Το τέλος της διαδρομής αυτής βρίσκεται στο νέο μουσείο σιδηροδρόμου, στην πόλη του Πειραιά, όπου θα προβληθεί η τελευταία ταινία. Η επιλογή των πόλεων έγινε με βάση τον πρωταγωνιστικό τους ρόλο στο ιστορικό γεγονός της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 και η ενέργεια τελούσε υπό την Αιγίδα της Επιτροπής «Ελλάδα 2021». Πρόκειται για ένα σιρκουί τεσσάρων και μίας εβδομάδων, που θα πραγματοποιηθεί κατά την καλοκαιρινή περίοδο 2021, με Χορηγό Δράσης την Ολυμπιακή Ζυθοποιία και την ελληνική μπύρα, FIX Hellas.

«Με τη συγκεκριμένη δράση, τέσσερις παλιοί σταθμοί αποκτούν ξανά ζωή, ενώ δίδεται η δυνατότητα, κυρίως στο κοινό της περιφέρειας, να απολαύσει αντιπροσωπευτικές ταινίες του σύγχρονου ελληνικού κινηματογράφου, καθώς και να γνωρίσει και συνομιλήσει με κάποιους από τους συντελεστές τους», σημειώνει η εταιρεία.
Αρωγοί στην ενέργεια είναι οι ΟΣΕ και ΓΑΙΑΟΣΕ. Η σύλληψη της ιδέας της πρωτοβουλίας ανήκει στην εταιρεία Action Direct, η οποία αποτελεί και τον Φορέα Υλοποίησης της Δράσης.