Η Επιστημονική Λέσχη Φίλων Ελαιολάδου και Επιτραπέζιας Ελιάς «Φιλαίος» ανακοινώνει τις προσεχείς της δράσεις για την προώθηση εξαιρετικών παρθένων ελαιολάδων και επιτραπέζιων ελιών. Στον διαγωνισμό «Table Olives Trophy», οι συμμετέχοντες θα αξιολογηθούν βάσει της ποιότητας των επιτραπέζιων ελιών, με έμφαση στα γευστικά χαρακτηριστικά και τη σωστή επεξεργασία τους.
Οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην τυποποίηση και εμπορία ελιάς έχουν προθεσμία υποβολής αιτήσεων έως τις 18 Οκτωβρίου. Στις 2 Νοεμβρίου θα απονεμηθούν βραβεία σε έξι κατηγορίες. Παράλληλα, στον διαγωνισμό «Ομφάκιο Evoo Trophy», θα βραβευτούν οι καλύτεροι παραγωγοί εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου, βάσει της ποιότητας και των οργανοληπτικών χαρακτηριστικών του ελαίου.
Η τρίτη διοργάνωση του Olive Oil Trophy στοχεύει στην ανάδειξη των αγουρέλαιων, με έμφαση στις αντιοξειδωτικές τους ιδιότητες. Η λέσχη Φιλαίος συνεχίζει με την πρωτοβουλία «Evoo In Gastronomy», όπου θα βραβευτούν εστιατόρια που προβάλλουν την ποικιλία ελαιολάδων, και με τον θεσμό «Evoo in Tourism», για την επιβράβευση επισκέψιμων χώρων σχετικών με την ελιά και το ελαιόλαδο.
Οι τελετές θα γίνουν στο πλαίσιο της έκθεσης Food & Drinks Expo. Οι απονομές θα πραγματοποιηθούν στο Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης την πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου, στη γιορτή που στοχεύει να αναδείξει τον ελληνικό πλούτο ελαιολάδου και επιτραπέζιας ελιάς.
Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter FOODReporter