Η δημιουργία του μεγαλύτερου ομίλου Logistics, ελληνικών συμφερόντων, είναι ο στόχος των συζητήσεων μεταξύ της εισηγμένης εταιρείας FOODLINK AEBE και της Δελατόλας Ταχυμεταφορική Μονοπρόσωπη ΕΠΕ για συνένωση των εταιρειών και ανταλλαγή μετοχών.

Αυτό αναφέρει η FOODLINK ΑΕΒΕ σε σχετική της ανακοίνωση που απευθύνεται προς την διοίκηση του Χρηματιστηρίου Αθηνών και προς τους μετόχους της.

Σημειώνεται ότι το ενδιαφέρον της FOODLINK αφορά και την εταιρεία Easy Transport, η οποία και αυτή είναι συμφερόντων της οικογένειας Δελατόλα και δραστηριοποιείται, επίσης, στο τομέα των logistics.

Η Foodlink SA
Η εισηγμένη εταιρεία FOODLINK με έδρα τον Ασπρόπυργο Αττικής είναι η μητρική του ομίλου FOODLINK ο οποίος ελέγχει και δυο θυγατρικές εταιρείες, την Diapo κατά 100% μέσω της FOODLINK Cyprus και την DOTLINK κατά 72%.

Ο όμιλος FDL εξυπηρετεί τους πελάτες του στην Ελλάδα μέσα από έντεκα κέντρα διανομής στην Αθήνα (στην Περιοχή του Ασπροπύργου), και ένα στη Θεσσαλονίκη (στην περιοχή της Σίνδου).
Οι δραστηριότητες του Ομίλου επεκτείνονται επίσης και στην Κύπρο με πέντε κέντρα διανομής, ενώ διατηρεί ένα δίκτυο διεθνών μεταφορών σε Γαλλία, Ισπανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Πορτογαλία, Ολλανδία, Πολωνία και Ιταλία.

Η μητρική εταιρία Foodlink, η μόνη εταιρεία του κλάδου εισηγμένη στην εναλλακτική αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών, ιδρύθηκε το 1997 και δραστηριοποιείται στον κλάδο των Third-Party Logistics.

Η Foodlink έκλεισε τη χρήση 2020 με κύκλο εργασιών 70,08 εκατ. ευρώ, έναντι 64,23 εκατ. Ευρώ του 2019 και στις τελευταίες πέντε χρήσεις καταγράφει μια σταθερά ανοδική πορεία. Για το πρώτο εξάμνο του 2021 παρουσιάζει μικρή αύξηση του κύκλου εργασιών στα 34,97 εκατ. Ευρώ έναντι 33,42 για το αντίστοιχο διάστημα του 2020.

Ο Όμιλος Δελατόλα
Ο Όμιλος Δελατόλα (Delatolas Express Cargo) δραστηριοποιείται στον τομέα των μεταφορών υπηρεσιών logistics , courier και μετακομίσεων ενώ παρέχει υπηρεσίες μεταφοράς και συναρμολόγησης προς του πελάτες των καταστημάτων IKEA.

Η εταιρεία προσφέρει ολοκληρωμένες υπηρεσίες μεταφορών με ιδιόκτητo στόλο άνω των 85 μεταφορικών μέσων διαθέτει hubs και εγκαταστάσεις σε κομβικά σημεία της χώρας, ενώ παράλληλα διαθέτει και υποδομές σε τεχνολογία, συστήματα πληροφορικής και ασφάλειας.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter FOODReporter