Σύμφωνα με δημοσιεύματα του γαλλικού τύπου, η Auchan France εξασφάλισε εκατοντάδες στρέμματα καλλιεργήσιμης γης, μέσω της θυγατρικής της στον κλάδο του real estate Ceetrus.

Πρόκειται για περιοχή που βρίσκεται στην περιφέρεια της πρωτεύουσας και γειτνιάζει με 50 καταστήματα της αλυσίδας, τα οποία η Auchan σκοπεύει να τροφοδοτεί με τα παραγόμενα αγροτικά προϊόντα, εξασφαλίζοντας στους πελάτες της φρεσκάδα και εγγυημένη ποιότητα. Η παραπάνω κίνηση εντάσσεται στη στρατηγική κατεύθυνση της γαλλικής αλυσίδας, η οποία συνοψίζεται στο σλόγκαν «Good, healthy, local».

Στη συγκεκριμένη έκταση θα αναπτυχθούν περίπου 50 επιμέρους χώροι παραγωγής προϊόντων, με χρονικό ορίζοντα το 2020. Η έκταση είναι ιδιοκτησίας της αλυσίδας, αλλά στην παραγωγική διαδικασία σκοπεύει να συνεργαστεί με αγρότες και κατοίκους της περιοχής. Τα παραγόμενα προϊόντα θα έχουν το δικό τους brand, που δεν έχει όμως ακόμη ανακοινωθεί.

Σημειώνεται πως και ανταγωνιστές της Auchan έχουν δραστηριοποιηθεί προς αυτή την κατεύθυνση. Η Carrefour είχε ανακοινώσει τον Μάιο του 2017 την πρόθεση πιλοτικής επένδυσης στην τοπική παραγωγή αγροτικών προϊόντων στον αστικό ιστό, ενώ η Delhaize δημιούργησε τον Σεπτέμβριο της ίδιας χρονιάς μια φάρμα στην ταράτσα ενός καταστήματός της στις Βρυξέλλες.