Πληθαίνουν τα δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία το γαλλικός όμιλος L’Oréal εξετάζει το ενδεχόμενο απόκτησης της ελληνικής εταιρείας φυσικών καλλυντικών Apivita, την οποία ίδρυσαν το 1979 το ζεύγος φαρμακοποιών Ν. & Ν. Κουτσιανά.

Δεν είναι η πρώτη φορά που γίνονται συζητήσεις για την είσοδο στρατηγικών επενδυτών στην εταιρεία, καθώς έχουν συζητηθεί στο παρελθόν αντίστοιχες προτάσεις, με ενδιαφερόμενη, μεταξύ άλλων, την Johnson & Johnson. Όπως δημοσίευσε το Fashion Daily, εκπρόσωπος της Apivita απάντησε σε σχετική ερώτηση ότι «η εταιρεία δεν θα προχωρήσει σε καμία δήλωση επί του θέματος».

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Apivita, ο τζίρος της το 2016 έφτασε τα 37,3 εκατ. ευρώ, αυξημένος κατά 17% σε σχέση με το 2015 –τα 12 εκατ. ευρώ προέρχονται από εξαγωγές κυρίως σε Ισπανία και Ιαπωνία. Εξάλλου, ξένα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι η L’Oréal εξετάζει την πώληση της The Body Shop, την οποία απέκτησε πριν από 11 χρόνια, έναντι 1 δισ. ευρώ. Το πρώτο εννεάμηνο του 2016 η The Body Shop εμφάνισε πωλήσεις ύψους 599,5 εκατ. ευρώ, αυξημένες κατά 0,5% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα 2015.