Με τη συμφωνία εξαγοράς της ΠΝΓ Γερολυμάτος από την Alapis ΑΒΕΕ, που ανακοινώθηκε στις 27 Οκτωβρίου ο όμιλος Alapis εμπλουτίζει το χαρτοφυλάκιό του με σημαντικά και αξιόπιστα brands.

To συνολικό τίμημα της εξαγοράς, που θα ολοκληρωθεί σε δύο φάσεις, ανέρχεται στο ποσό περίπου των 199 εκατ. ευρώ. Με την ολοκλήρωση της μεταβίβασης της ΠΝΓ Γερολυμάτος στην Alapis, η οποία προτίθεται να εξαγοράσει κι άλλες εταιρείες του κλάδου της, θα κατέχει συνολικά ποσοστό 99,33% στο μετοχικό κεφάλαιο της Γερολυμάτος, η οποία απασχολεί περί τους 1.100 εργαζόμενους. Βάσει της συμφωνίας, ο ιδρυτής της εξαγορασθείσας κ. Παναγιώτης Γερολυμάτος θα παραμείνει πρόεδρος και ο κ. Νικόλαος Γερολυμάτος αντιπρόεδρος του ΔΣ της.

Εκτός από τη διανομή, το μάρκετινγκ και τις αντιπροσωπείες προϊόντων υγείας και ομορφιάς, ο όμιλος της ΠΝΓ Γερολυμάτος δραστηριοποιείται παραγωγικά και εμπορικά στους τομείς του φαρμάκου, των καλλυντικών, των OTC, των κτηνιατρικών κλπ προϊόντων ευρείας διανομής, ενώ κατέχει τη φαρμακαποθήκη Γερολφάρμ και παρέχει υπηρεσίες Logistics και Facon.