Αργυρώ Κουτσουράδη, Myrovolos Organics
Η γυναικεία επιχειρηματικότητα στην αγροδιατροφή αποκτά νέα ώθηση μέσω του προγράμματος Empowering Women in Agrifood (EWA).
Οργανωμένο από τον Ευρωπαϊκό οργανισμό EIT Food σε οκτώ χώρες και υλοποιούμενο στην Ελλάδα από το AWomanCanBe.org, το EWA προωθεί την καινοτομία και τη βιώσιμη ανάπτυξη.
Οι συμμετέχουσες λαμβάνουν εξάμηνη υποστήριξη που περιλαμβάνει εξειδικευμένη διαδικτυακή εκπαίδευση, εξατομικευμένη καθοδήγηση από έμπειρους μέντορες και πρόσβαση σε επενδυτές και ειδικούς. Παράλληλα, συμμετέχουν σε διαγωνισμό pitching με δυνατότητα χρηματοδότησης έως 15.000 ευρώ, ενώ ενισχύονται μέσω δικτύωσης με ηγετικά πρόσωπα.
Ένα από τα κορυφαία χαρακτηριστικά του προγράμματος είναι η διοργάνωση διαγωνισμού pitching, όπου οι συμμετέχουσες έχουν τη δυνατότητα να διεκδικήσουν χρηματοδότηση ύψους έως 15.000 ευρώ. Η ανάδειξη των νικητριών έγινε στο πλαίσιο μιας εξειδικευμένης ημερίδας με θέμα την Τεχνητή Νοημοσύνη και τις Νεοφυείς Επιχειρήσεις, προσφέροντας πολύτιμες γνώσεις και έμπνευση στις συμμετέχουσες. Αναλυτικότερα, την Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου 2024 πραγματοποιήθηκε ημερίδα με τίτλο: «Τεχνητή Νοημοσύνη & Νεοφυείς Επιχειρήσεις στην Αγροδιατροφή», την οποία παρακολούθησε το FOODReporter.
Myrovolos Organics: Αφεψήματα σε μορφή κύβου
Nικήτριες του διαγωνισμού αναδείχθηκαν η Αργυρώ Κουτσουράδη, η οποία κατέκτησε το πρώτο βραβείο και χρηματοδότηση 10.000 ευρώ για το έργο της Myrovolos Organics, και η Ασπασία – Σοφία Παστρικού, που έλαβε το δεύτερο βραβείο και χρηματοδότηση 5.000 ευρώ για το Herbs & Botanicals. Επιπλέον, η Φωτεινή Χατζή, ιδρύτρια της Idiotropa, κέρδισε το Visibility Pack, το οποίο περιλαμβάνει ταξίδι στο πανευρωπαϊκό συνέδριο Women in Agrifood Summit στη Λισαβόνα, εκπροσωπώντας την Ελλάδα.
Η νεοφυής επιχείρηση Myrovolos Organics, με έδρα τη Χίο, φέρνει μια φρέσκια προσέγγιση στον τομέα της παραγωγής και τυποποίησης βιολογικών αρωματικών φυτών και βοτάνων. Ξεχωρίζει η πρωτοποριακή πρόταση της επιχείρησης: Αφεψήματα σε μορφή κύβου, συσκευασμένα σε οικολογικές, εύχρηστες συσκευασίες, που καθιστούν τη μεταφορά και χρήση τους πρακτική. Το βραβείο θα αξιοποιηθεί ώστε να ξεκινήσει η κυκλοφορία του καινοτόμου προϊόντος της επιχείρησης.
Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter FOODReporter