‘Ενα πρωτοποριακό πρόγραμμα μετεκπαίδευσης στη Διοίκηση Επιχειρήσεων για επιχειρηματίες και ανώτατα και ανώτερα στελέχη επιχειρήσεων προσφέρει το Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών, σε συνεργασία με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. ‘Οπως μας πληροφορεί το ΕΒΕΑ, το Executive Leadership Programme είναι ένα πρόγραμμα που σχεδιάστηκε βάσει των αναγκών των επιχειρήσεων-μελών του ΕΒΕΑ. ‘Εχει σχεδιαστεί από τον καθηγητή του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Δ. Μπουραντά, σύμφωνα με τα πρότυπα των προγραμμάτων MBA, που λειτουργούν στα Business Schools της Ευρώπης και των ΗΠΑ.

“Το Executive Leadership Programme εντάσσεται στο πλαίσιο της στρατηγικής τού ΕΒΕΑ να αποτελέσει έναν ισχυρό, χρήσιμο και αποτελεσματικό σύμμαχο της επιχειρηματικότητας και της ανάπτυξης στη χώρα μας”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κων/νος Μίχαλος, πρόεδρος του ΕΒΕΑ. Και συνέχισε: «Στη σημερινή έντονα απαιτητική αγορά, η οικονομία τής γνώσης και η δια βίου εκπαίδευση αποτελούν θεμελιώδεις προϋποθέσεις για τη διαρκή επιχειρηματική ανάπτυξη. Επιτυχημένος είναι αυτός που αντιλαμβάνεται εγκαίρως τις αλλαγές και οδηγεί τις εξελίξεις. Με αυτή την πεποίθηση, προχωράμε σε ένα καινοτόμο για τα ελληνικά δεδομένα πρόγραμμα μετεκπαίδευσης, βοηθώντας τους επιχειρηματίες και τα στελέχη να αναπτύξουν ένα μοντέλο διοίκησης, που ανταποκρίνεται στις σύγχρονες προκλήσεις και εξασφαλίζει διαρκή και επιτυχημένη επιχειρηματική πορεία. Στόχος μας είναι να προσφέρουμε στα μέλη μας τη δυνατότητα να αποκτήσουν γνώσεις, ικανότητες και δεξιότητες, ώστε να εντοπίσουν αποτελεσματικά τις αδυναμίες στην επιχείρησή τους και να αξιοποιήσουν τις δυνατότητές τους».

Το Executive Leadership Programme αποτελεί ένα ακαδημαϊκό πρόγραμμα, που συνδυάζει την υψηλή ποιότητα των γνώσεων με την εφαρμογή τους στην πράξη. Εστιάζει στην ανάπτυξη του γνωστικού υπόβαθρου και των ηγετικών ικανοτήτων των στελεχών, σύμφωνα με τις πλέον σύγχρονες εξελίξεις και προσεγγίσεις που εφαρμόζονται στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από κορυφαίες εταιρείες παγκοσμίως. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε επιχειρηματίες και ανώτατα στελέχη με μακροχρόνια εμπειρία που επιθυμούν να ανανεώσουν τις γνώσεις τους και να έρθουν σε επαφή με τις σύγχρονες τάσεις του management, καθώς και σε ανώτερα στελέχη μεγάλων και μικρών επιχειρήσεων που επιθυμούν να ενισχύσουν το ήδη υπάρχον ακαδημαϊκό τους υπόβαθρο ή να αποκτήσουν επιπλέον πρακτικά εφόδια.

Θα έχει διάρκεια τριών μηνών και θα διεξαχθεί το φθινόπωρο του 2008 με τη συμμετοχή καθηγητών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών με σημαντικότατη επιστημονική και επαγγελματική εμπειρία:

  • Management & ηγεσία: Δ. Μπουραντάς, Καθηγητής, δ/ντής του Executive MBA
  • Διοικητική λογιστική: Κ. Καραμανής, Καθηγητής
  • Χρηματοοικονομική διοίκηση: Γ. Καραθανάσης, Καθηγητής
  • Marketing: Γ. Αυλωνίτης, Καθηγητής, δ/ντής του MSc in Marketing & Σ. Γούναρης, Καθηγητής 
  • Επιχειρησιακή στρατηγική: Β. Παπαδάκης, Αν. Καθηγητής
  • Ηγεσία αλλαγών: Δ. Μπουραντάς, Καθηγητής, δ/ντής του Executive MBA

Για περισσότερες πληροφορίες και αιτήσεις συμμετοχής: website: www.acci.gr/exec-leadership, τηλ.: 210 3626 236, e-mail: exec-leadership@acci.gr.

Η προθεσμία αποστολής της αίτησης συμμετοχής λήγει στις 21 Ιουλίου 2008.