Μεταξύ των 110 κορυφαίων ευρωπαϊκών επιχειρήσεων που διακρίθηκαν στη δεύτερη φάση του θεσμού European Business Awards με τον τιμητικό τίτλο «Ruban d’ Honneur, συγκαταλέγονται τέσσερις ελληνικές, οι οποίες παίρνουν το εισιτήριο για τον τελικό, στον οποίο θα διαγωνιστούν για να διεκδικήσουν το βραβείο της καλύτερης επιχείρησης της Ευρώπης στην κατηγορία που συμμετέχουν.

Πρόκειται για τις εταιρείες Coffee Island (κατηγορία The ELITE Award for Growth Strategy of the Year), Megas Yeeros (κατηγορία The Import/Export Award), Pharma-Data (κατηγορία The Award for Customer Focus) και Βίκος Ηπειρωτική Βιομηχανία Εμφιαλώσεων (κατηγορία The Business of the Year Award with Turnover of €26-150m). Εξάλλου, στις 7 Μαρτίου θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας του κοινού για την ανάδειξη των National Public Champions κάθε χώρας, η οποία θα συνεχιστεί πλέον σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την ανάδειξη του European Public Champion.

Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας για την ανάδειξη του European Public Champion θα ανακοινωθούν στον τελικό τον Ιούνιο. Τα European Business Awards sponsored by RSM είναι ένας ανεξάρτητος μη κερδοσκοπικός θεσμός, ο οποίος αναγνωρίζει και επιβραβεύει την αριστεία, τις καλές πρακτικές, την καινοτομία και την υπεροχή των επιχειρήσεων της ΕΕ. Διοργανώνεται για ένατη συνεχή χρονιά, με κύριο χορηγό το διεθνές δίκτυο ανεξάρτητων ελεγκτών και συμβούλων επιχειρήσεων RSM International. Επίσημος Patron των βραβείων είναι ο κ. Karel de Gucht, Ευρωπαίος Επίτροπος Εμπορίου.